Kult(ura)

Šestog decembra u BKC TK četvrta samostalna izložba „Zbog njih“ tuzlanskog umjetnika Ramova

U Bosanskom kulturnom centru TK šestog decembra biti će otvorena četvrta samostalna izložba slika tuzlanskog umjetnika  Ramova pod nazivom „Zbog njih“.

Izložba je prodajnog i  humanitarnog karaktera i sva sredstva od prodatih slika biti će donirana Klinici za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

„Kada sam odlučio da se profesionalno bavim slikarstvom, odlučio sam da svoj talenat poklonim onima kojima treba glas. Kroz dosadašnje tri izložbe obrađivao sam društvene teme, tako je bilo i ovog puta“. – rekao je Ramov.

Slike su rađene tehnikom akrilik na platnu, a javnosti biti će predstavljeno dvadesetak radova koja su nastala u posljednjih nekoliko mjeseci.

„Međutim, javnost i svi zainteresovani moći će i naručiti replike nekih slika ukoliko je prethodno prodata slika koju oni žele kupiti. Tu narudžbu svi posjetitelji mogu izvršiti u sedam dana koliko će zapravo biti otvorena izložba. Smatram da sam na ovaj način stvorio više mogućnosti  za učešće u kupovini slika“ dodao je Ramov.

Ono što je posebno interesatno za ovu izložbu jeste to da je najava izložbe počela sa video najavama koja je uključila mnoge istaknute ličnosti iz raznih sfera života. Produkciju video najava potpisuje Amar Memić

„Meni je prije svega žao što nisam uspio uključiti više ljudi zbog vremenskog ograničenja.  Razlog zbog kojeg sam se odlučio na ovakav vid najave jeste to da izložbu ne mogu organizovati sam, potrebna mi je pomoć. Tako, ni borba naše djece ne smije biti individualna jer njihova borba je i naša“

Izložba je rađena u koprodukciji Bosanskog kulturnog centra TK i u saradnji sa Univerzitetskim kliničkim centrom Tuzla i bit će otvorena do 13. decembra.

Na vrh