Sport

Šefkija Resić do kraja sezone u dresu Slobode

Mladi nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Ševkija Resić novi je član Fudbalskog kluba Sloboda iz Tuzle.

Dvadesetjednogodišnji ofanzivac na Tušanj stiže kao posuđen igrač FK Sarajevo, a za crveno – crne će igrati do kraja ove sezone. Posudba je dogovorena na obostrano zadovoljstvo klubova, što je potvrdio i Sanel Mašić, sportski direktor FK Sloboda.

– Ševkija Resić je prvo pojačanje našeg Kluba pred proljetni dio prvenstva i očekujemo da će svojim igrama opravdati očekivanja struke i pomoći u ostvarivanju ovosezonskih klupskih ciljeva. Mora se napomenuti da su Sabrina Buljubašić, direktorica FK Sarajevo, njihov sportski direktor Emir Hadžić, te Hadis Zubanović i Tarik Cerić, ljudi koji brinu o karijeri Resića, bili krajnje korektni u pregovorima. Uradili su sve moguće da se dogovor sa našim Klubom ispoštuje i da se realizuje ova posudba. Posao je utoliko veći s obzirom na broj i visinu ponuda koje je FK Sarajevo dobilo za nastavak karijere Resića od objavljivanja raskida ugovora s Novim Pazarom. Svi su prepoznali da je najispravniji sportski iskorak za Resića upravo posudba Slobodi. Ovim putem im zahvaljujem na njihovom doprinosu u realizaciji ove posudbe – izjavio je Mašić.

Resić igra na poziciji desnog krila, no dobro se snalazi i kao ofanzivni veznjak. Prošao je Akademiju FK Sarajevo, jedan dio karijere proveo je na posudbi u Čeliku, a na Tušanj dolazi iz Novog Pazara gdje je također bio na posudbi. Proteklu polusezonu u srbijanskom prvenstvu odigrao je 16 utakmica, te postigao jedan gol i upisao jednu asistenciju. Za U-21 reprezentaciju BiH je upisao četiri nastupa i postigao dva gola.

– Drago mi je što sam došao u klub kao što je Sloboda. Nadam se da ću dobiti priliku da se dokažem i da ću dobrim igrama steći povjerenje stručnog štaba. Takođe, nadam se da ću u Slobodi ostvariti dobar, kako individulani, tako i timski rezultat – poručio je Resić nakon što su finalizirani svi administrativni poslovi oko posudbe.

Mladi reprezentativac BiH dolaskom u Slobodu vraća se u zavičaj. Rođen je u Tuzli, a nastanjen u okolini Živinica. Kako kaže, dobro poznaje sadašnju ekipu crveno – crnih.

– Poznajem dosta igrača. Igrao sam u mladoj reprezentaciji sa kapitenom Amarom Beganovićem, a ovdje dobro poznajem oko desetak fudbalera. Neće mi biti problem da se uklopim – zaključio je  Resić.

Novi član ekipe već danas će se priključiti pripremama tima, saopćeno je iz tuzlanskog kluba.

Na vrh