Tuzla

Sedmica tolerancije: Učenici obezbjedili pomoć za 19 tuzlanskih porodica

Richmond Park Međunarodna škola Tuzla uspješno je realizovala još jednu ”Sedmicu tolerancije”, projekat koji već nekoliko godina zaredom provodi na ovaj način uz Međunarodni dan tolerancije, koji se obilježava 16. novembra.

U periodu od 14. 11. do 18. 11. 2022. godine učenici ove škole, zajedno sa roditeljima i nastavnicima prikupljali su: hranu, odjeću, obuću, sredstva za higijenu, školski pribor, ogrjev i novčana sredstva, koja su u petak 18. 11. 2022. godine uručili porodicama svojih vršnjaka kojima ja pomoć potrebna.

Ideja je nastala nekoliko godina ranije u saradnji sa pedagozima škola sa područja Grada Tuzle. Ove godine 19 razreda Richmond Park Međunarodne škole Tuzla obezbjedilo je pomoć za 19 porodica iz tuzlanskih škola kojima je pomoć najpotrebnija.

Učenici, nastavnici i roditelji, pomoć koju su prikupili tokom sedmice, u petak su i dostavili na adrese porodica. Ove godine osim pomoći za 19 porodica pomoć u vidu didaktičkog materijala uručena je i Centru za ranu intervenciju “Mali svijet” u Lukavcu.

Bila je ovo još jedna prilika da se pokaže humanost na djelu učenika i nastavnika Richmond Park Međunarodne škole Tuzla.

I ovogodišnja aktivnost realizovana je pod motom: ”Kupujmo domaće, biće nam bolje!”

Na vrh