Vijesti

Sedmica tolerancije u Tuzli

Richmond Park Međunarodna škola Tuzla i ove godine realizira ideju ”Sedmica tolerancije” s ciljem pomaganja učenicima i njihovim porodicama koji su u stanju potrebe.

Ideja je da se u saradnji sa pedagozima osnovnih škola s područja Grada Tuzle nađe 13 učenika iz 13 škola koje žive u teškim uslovima da im se kupi hrana, odjeća i obuća.

Škole su odabrale po jednog učenika i dostavile broj članova njihovih porodica, imena, veličine odjeće i obuće svakog člana jer je cilj da se pomogne cijeloj porodici.

Razrednici u Richmond Park Međunarodnoj školi su informacije o porodicama podijelili po razredima, a svaki razred je zadužen za jednu porodicu.

Ne prikupljaju novac od kojeg bi škola kupila namirnice nego učenici, zajedno sa svojim roditeljima, prema informacijama koje su dobili kupuju šta mogu i žele za porodicu za koju su zaduženi.

Cilj je da učenici u potpunosti osjete da pomažu nekome.

Planirano je da razrednici zajedno s predstavnicima svog razreda i njihovim roditeljima sutra obiđu porodice i uruče im sve ono što je pripremljeno za njih.

Ideja je prošla kroz vijeća učenika i roditelja koji su je prihvatili i odmah počeli s aktivnostima realizacije. Nadaju se da će imati puno pozitvnih primjera i da ova akcija može poslužiti kao ideja i drugima koji bi željeli pomoći i nekome uljepšati dan.

Podsjećaju da su istu akciju realizovali i prethodnih godina te pomogli više porodica.


Komentari

Na vrh