Politika

SDP: U TK ne postoje zakonodavne snage koje bi se suprotstavile kriminalu

Kantonalni odbor Socijaldemokratske partije Tuzlanskog kantona ističe da je posljednja sjednica Skupštine tog kantona potvrdila da u zakonodavnom organu tog kantona ne postoje snage koje su spremne suprostavit se “kriminalu i korupciji”.

– Skupštinska većina nije podržala Inicijativu Kluba SDP-a za smjenom ministra MUP-a Huseina Topčagića, iako je na samoj sjednici premijer TK Bego Gutić potvrdio činjenice koje je Klub SDP-a naveo u Inicijativi. Gutić je čak otišao korak dalje i na sjednici informirao poslanike i javnost o novim detaljima koji se odnose na očigledno kršenje zakonskih propisa od ministra Topčagića – navodi se u saopćenju.

U KO SDP TK smatraju da sve to nije bilo dovoljno poslanicima SDA i njihovim koalicionim partnerima da se otvoreno upuste u borbu protiv kriminala i korupcije, bez obzira o kome se radi.

Pozivaju Tužilaštvo TK-a da poduzme potrebne radnje i istraži navode iz pisama premijera Gutića, ministra Topčagića i ostalih visokopozicioniranih kadrova SDA Tuzlanskog kantona, saopćeno je iz KO SDP-a TK.

Na vrh