SDA TK: Ko upravlja Vladom Kadrije Hodžića?

01.04.2021. 


Nakon što su iz Odjela za informisanje Vlade Tuzlanskog kantona građane informisali da su kantonalni premijer Kadrija Hodžić i ministri u Vladi Tuzlanskog kantona jučer posjetili lokalitet jame Omazići, u okviru Rudnika mrkog uglja Banovići, gdje je nedavno izbio požar, javnost je ostala uskraćena za niz odgovora koje javno tražimo od premijera Kadrije Hodžića, saopćila je danas SDA TK.

– Kako je moguće da delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, koja “zvanično” posjećuje pogon RMU Banovići o tome ne obavijesti menadžment rudnika i ne sastane se sa prvim ljudima tog preduzeća, koji su prva adresa gdje bilo koji nivo vlasti treba tražiti odgovore na eventualna pitanja? Kakvu poruku je Vlada Tuzlanskog kantona svojom vaninstitucinalnom i poluprivatnom posjetom samo dijelu rudara i manjinskom sindikatu poslala građanima Banovića i rudarima, od kojih očekuju kako navode “da sve političke tenzije treba da spuste i svu energiju usmjere na sanaciju posljedica požara”? – pitaju se u ovoj stranci.

Također postavljaju pitanje da li je “ekspertna” Vlada Tuzlanskog kantona u situacijama požara, pandemije ili prirodne nesreće vlada svih njenih građana ili samo onih koji su političke pristalice koalicije SDP-PDA-SBB-NS, jer je po istom prinipu i ministar zdravstva (PDA/HDZ), nedavno u vrijeme pandemije posjetio gradonačelnika Gračanice, a nije tamošnju Opću bolnicu.

Kantonalni odbor SDA TK iskazuje nedvojbenu podršku svim časnim rudarima Banovića, te upravi i menadžmentu RMU Banovići u prevazilaženju novonastale situacije, a od premijera Kadrije Hodžića očekuje  odgovore koji će dati konačan odgovor na ono što svi već i znaju, a to je: “Čija je Vlada Kadrije Hodžića i ko tom vladom stvarno upravlja?BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!