Business

Sastanak u povodu održavanja 4. Biznis foruma bh. dijaspore-BHdiaFor 2017

Gradonačelnik Tuzle, Jasmim Imamović i predsjednik Grupacije Naša Perspektiva, Armin Alijagić, sa saradnicima, razgovarali su danas u Gradskoj upravi o ciljevima i aktivnostima koje se provode povodom organizacije 4. Biznis foruma bh dijaspore – BHdiaFor 2017., koji će se održati 27. decembra ove godine u Tuzli.

Predsjednik grupacije, Armin Alijagić, naveo je da je jedan od ciljeva foruma prikazati grad Tuzlu i sjeveroistočnu BiH kao povoljnu investicijsku destinaciju potencijalnim ulagačima. Prema njegovim riječima, skup je podržan kroz USAID-ov projekat Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine, koji će u narednih pet godina intenzivno raditi na privlačenju investicija bh dijaspore.

Gradonačelnik je istakao da gradska administracija, zahvaljujući samostalnim projektima i učešćem u različitim međunarodnim razvojnim programima, intenzivno radi na kreiranju povoljnog poslovnog okruženja za domaće i strane investitore te da bh dijaspora predstavlja neiskorišteni potencijal, kada je riječ o ljudima koji su zainteresirani za ulaganja. Kako je u nastavku naveo gradonačelnik Imamović, forum predstavlja veoma važan događaj za Tuzlu kao otvoreni grad, te da smatra da se puno toga može postići ako se umrežimo, a tako možemo i ojačati državu BiH.

Grupacija Naša Perspektiva više od sedam godina involvira bh dijasporu u ekonomski razvoj BiH. Grupaciju čine Biznis centar bh dijaspore, Biznis forum bh dijaspore i Globalna razvojna mreža bh dijaspore. Grupacija je u proteklim godinama provela brojne aktivnosti sa bh dijasporom.

Na vrh