Aktuelno

Sastanak predstavnika Vlade TK sa dirketorima Javnih preduzeća: Profesionalnost i odgovornost na prvom mjestu

„Od vas tražim profesionalan odnos u kojem ćete zaštititi dignitet institucije koju predstavljate a sve probleme koji nastanu rješavat ćemo zajedno“, rekao je premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović na današnjem sastanku sa direktorima javnih ustanova i preduzeća koja su korisnici budžeta i resornim ministrima.

Sastanak je organizovan povodom natpisa u medijima da Vlada Tuzlanskog kantona vrši pritisak na direktore javnih preduzeća. Premijer Suljkanović zatražio je ovom prilikom od direktora da iznesu ukoliko postoje pritisci ili problemi u funkcionisanju ustanova na čijem se čelu nalaze.

„Aktuelna dešavanja ne trebaju da poremete rad i cijeli sistem a zajednički nam je cilj da u interesu građana održimo da institucije funkcionišu u punom kapacitetu“, rekao je premijer Suljkanović. Pohvalivši se pozitivnim poslovanjem i solidnim poslovnim efektima, većina prisutnih direktora javnih preduzeća konstatovala je da nije bilo nikakvih pritisaka te da se nadaju da će i u narednom periodu biti nastavljena odlična saradnja.

Sastanku su prisustvovali i ministar unutrašnjih poslova Husein Topčagić, ministar finansija Miralem Nuhanović, ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić, ministar zdravstva Bahrudin Hadžiefendić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Mufid Klinčević.

 

Na vrh