Zabava

„Sarajevu s ljubavlju” – Prvi dalmatinski klapski spektakl u Sarajevu uz Tomislava Bralića i klapu Intrade!

Tomislav Bralić i klapa Intrade održat će 21. decembra svoj premijerni koncert u Sarajevu, u Domu mladih, s početkom u 20 sati!

Prvi je to koncert ove najpopularnije dalmatinske klape u Sarajevu i nosi posvetu „Sarajevu s ljubavlju“. Ujedno se radi i o prvom velikom klapskom koncertu uopće koji se održava u BH prijestolnici.

Sarajevo je dugo čekalo na jedan ovakav koncert, a da se Dalmatinci i Sarajlije mogu dobro prepoznati po istančanoj duši koja ljubi i pati i sve te emocije znaju pretočiti u lijepu pjesmu, u to nema sumnje! Baš kao što se u Bosni i Hercegovini njeguje sevdalinka, klapsko je pjevanje tradicijska hrvatska vokalna interpretacija porijeklom iz Dalmacije, proistekla iz tradicijskoga spontanog pjevanja, a u međuvremenu je uvršteno i na UNESCO-ov popis nematerijalne svjetske kulturne baštine.

A upravo su Tomislav Bralić i klapa Intrade svu raskošnu ljepotu i tradiciju dalmatinskoga klapskog pjevanja uspjeli približiti publici svih generacija, kroz svoje klapske pjesme i dalmatinske šansone.

S radom su započeli još 1985. godine u Zadru, a brojni nastupi Tomislava Bralića i klape Intrade na domaćim i inozemnim festivalima i godine rada, urodile su brojnim i značajnim priznanjima i nagradama poput najprestižnije hrvatske diskografske nagrade Porin, višestrukim nagradama na Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku, na Zadarfestu, na Splitskom festivalu i mnoge druge nagrade.

Tomislav Bralić i klapa Intrade bili su prva dalmatinska klapa koja je rasprodala Arenu Zagreb i to više puta. Zanimljivo je naglasiti i da su jedina klapa kojoj je pošlo za rukom napuniti i do posljednjeg mjesta rasprodati sve važnije arene i veće dvorane u Hrvatskoj, uključujući Spaladium Arenu u Splitu i pulsku Arenu, a također i Arenu Stožice u susjednoj Sloveniji.

Uz to, oduševili su Ameriku i Australiju na više rasprodanih koncertnih turneja. Nastupili su u najvećim američkim i australskim gradovima, u prestižnim dvoranama u kojim nastupaju velike svjetske glazbene zvijezde. Ova proslavljena klapa uspješno je gostovala i u drugim zemljama: Njemačkoj, Austriji, Belgiji, Švicarskoj, Češkoj, BiH te više puta u Italiji,

A koliko su Tomislav Bralić i Klapa Intrade uspjeli doprijeti do srca svoje vjerne publike ponajbolje govori činjenica da su njihovi hitovi već postali evergreeni i da se uz njih liječe ljubavni jadi, proslavljaju rođendani i vjenčanja i da ih podjednako vole sve generacije publike.

Pjesme „Zora bila“, „Samo more nosim ja u duši“, „Lipe oči”, „Ne mogu te prestat ‘jubit”, „Dalmacijo lipa”  samo su neke od velikih bezvremenskih hitova Tomislava Bralića i Klape Intrade koje će publika napokon moći čuti uživo u sarajevskom Domu mladih. Nizu brojnih popularnih pjesama ovog su ljeta dodali i novi singl „Našu pismu pivaju“ koja je također, gotovo preko noći, postala pravi ljetni hit.

Upravo su sve ove prelijepe pjesme, uz prepoznatljiv bariton i dalmatinski šarm Tomislava Bralića, garancija vrhunskog koncertnog doživljaja na predstojećem koncertu u Domu mladih!

Ulaznice za koncert Tomislava Bralića i klape Intrade puštene su u prodaju na platformi Entrio.ba, a uskoro će se moći kupiti i na prodajnom mjestu na platou Skenderije.

Na vrh