Eventi

“Sarajevo wine fest 2024“ ove godine u znaku godišnjice Olimpijade

Sve je spremno za 17. izdanje Internacionalnog festivala vina i gastronomije „Sarajevo wine fest 2024“. Jedan od najvećih festivala vina i gastronomije u našoj zemlji i regiji ove godine bit će održan 8. i 9 februara u sarajevskom hotelu Holiday.

– Imamo veliki interes i slobodno možemo reći da je naša manifestacija postala regionalni vinski brend. Tako ćemo u četvrtak i petak na „Sarajevo wine festu 2024“ okupiti preko 70 izlagača, domaćih i stranih proizvođača vina i prehrambenih proizvoda iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Mađarske, Italije, a oni će prezentovati preko 250 etiketa vrhunskih vina uz bogatu gastro ponudu sireva, maslinovog ulja, mesnih proizvoda i peciva. Festival će posjetiti veliki broj gostiju, poznatih ličnosti iz političkog, kulturnog i javnog života, biznisa, sporta… U sklopu festivala, prvi i drugi dan, bit će održan veći broj stručnih i vinskih radionica za izlagače i posjetitelje – ističu iz organizacionog odbora „Sarajevo wine festa 2024“.

Ovaj festival je, uz pokroviteljstvo Grada Sarajeva, dio obilježavanja 40 godina od otvaranja XIV Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, čime ova manifestacija postaje dio prelijepe priče našeg glavnog grada i BiH.

– Drago nam je što će „Sarajevo wine fest 2024“ svečano otvoriti gradonačelnica Benjamina Karić u četvrtak u 19 sati. Ovaj jedinstveni događaj održava se u hotelu Holiday, koji je izgrađen upravo za vrijeme Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu i jedan je od simbola ZOI-ja. Za vrijeme trajanja festivala, za sve posjetitelje, ulaznice se mogu kupiti na ulazu. Festival ne bi mogao biti održan bez pomoći prijatelja i sponzora Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Hrvatske gospodarske komore, Razvojne banke FBiH, Visit Sarajevo, službene vode Leda, Mezyma, Espumisana, New life Turkeya, hotela Garden City Konjic…. Svi ste dobrodošli u četvrtak i petak na „Sarajevo wine fest 2024“, koji počinje od 17 sati – kažu organizatori.

Na vrh