Sport

“Sarajevo Fighting Challange” nadmašio očekivanja, publika uživala u odličnim borbama

Glavni grad Bosne i Hercegovine danas je bio domaćin borilačke manifestacije „Sarajevo Fighting Challange“.

 

Ovaj odlični sportski događaj u organizaciji MMA Fighter Academy održan je u dvorani „Srce“ u Buća Potoku, a učestvovali su borci iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Tadžikistana.

 

– Ovo je treći po redu amaterski MMA event koji smo organizirali i više smo nego zadovoljni. „Sarajevo Fighting Challange“ okupio je borce iz regiona, a publika je mogla uživati u vrhunskim borbama. Čestitamo svim učesnicima, a posebno našim momcima iz kluba. Naši Tarik Tošić i Edin Smailhodžić osvojili su zlatne medalje, a Mirnes Fazlić srebrenu medalju – kažu iz organizacionog odbora „Sarajevo Fighting Challangea“.

Kao prva organizacija u Bosni i Hercegovini posvećena isključivo amaterskom MMA sportu, cilj joj je promovirati i proširiti ovu vrstu sporta širom zemlje.

 

– Današnji borilački događaj pokazao je da ima veliki broj boraca, ali i publike koja želi da prati borbe. Zbog toga četvrta borilačka manifestacija mora biti u većoj dvorani i kompletna organizacija na većem nivou. Iza manifestacije stoji ekipa mladih ljudi kojoj posebno znači podrška sponzora NLB Banke, ASA banke, Admirala, zaštitarske agencije „BH Sigurnost“, BH Telecoma, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo. MMA je u BiH u velikoj ekspanziji. To je moderan borilački sport koji je moćna kombinacija mnogih borbenih stilova (boks, tajlandski boks, hrvanje, brazilska jiu-jutsa, džudo). Nadamo se da će slični događaji biti organizirani širom BiH – kažu iz organizacionog odbora „Sarajevo Fighting Challangea“.

Na vrh