Saopštenje za javnost u povodu istrajavanja vlada TK i KS na odluci o vraćanju na klasičan režim nastave u složenom epidemiološkom stanju

19.04.2021.

Nelogična i opasna po zdravlje učenika, studenata i prosvjetnih radnika, ali i svih građana je odluka vlada TK i KS, koje predstavljaju članice zloglasne trojke, da se redovnom nastavom u školama, radi preostalih mjesec dana do završetka školske godine koji nikome neće dati nikakvu obrazovnu korist – rizikuju životi i dodatno širenje koronavirusa uprkos upozorenjima i njihovih ministarstava zdravstva da je epidemiološka situacija još uvijek jako složena i ozbiljna, upozorio je Mirnes Ajanović, predsjednik Bosanske stranke.

Od strane BOSS-a je i ranije upozoravano da obrazovni sistem trpi posljedice pandemije uslijed hroničnog neulaganja u ovu djelatnost i nepostojanja strateških planova posebno u vrijeme pandemije. Aktuelna epidemiološka situacija obavezuje na korištenje alternativnih načina rada pa je pravilna primjena digitalnih alata i primjena pravilnih nastavnih metoda u online nastavnom procesu održiva alternativa dok se zdravstvena situacija dodatno ne stabilizuje, istakao je pravnik Kenan Gutić, član Glavnog odbora BOSS-a.

BoljaTuzla.ba

Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!