Politika

Saopštenje za javnost u povodu inicijative Denisa Bećirovića o danu žalosti i prijedloga BOSS-a da 25. maj bude Dan žalosti / sjećanja na svu ubijenu djecu tokom agresije na BiH

BOSS – Bosanska stranka smatra da inicijativa člana predsjedništva Denisa Bećirovića da se 25. maj proglasi Danom žalosti na teritoriji BiH zbog godišnjice masakra na tuzlanskoj Kapiji, jeste plemenita, ali mora sadržavati i sjećanje na svu ubijenu djecu jer se predlaže sa nivoa Predsjedništva BiH, te predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović predlaže dopunu inicijative da 25. maj bude Dan žalosti / sjećanja na svu ubijenu djecu tokom agresije na BiH.

 

Bosni i Hercegovini treba jedan centralni datum za sjećanje na svu ubijenu djecu tokom agresije na BiH, a zločin 25. maja na tuzlanskoj Kapiji je najveći masovni zločin nad omladinom, te predsjednik BOSS Mirnes Ajanović upućuje otvoreni poziv Denisu Bećiroviću da proširi svoju inicijativu u cilju, jer tako ovaj prijedlog može imati opšteprihvatljivu dimenziju za sve ljude dobre volje.

Na vrh