Politika

Saopštenje za javnost u povodu antifašističkog praznika – 27. jula, Dana ustanka naroda BiH protiv fašizma

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović uputio je svim građanima Bosne i Hercegovine čestitku u povodu 82. godišnjice od dana kada su partizani 1941. godine počeli oružani ustanak protiv fašizma, napadom u Drvaru i drugim mjestima u BiH na Hitlerove fašističke formacije, u čijem sastavu su bili i domaći izdajnici. Većina građana su i tokom agresije na BiH 1992. – 1995. godine pokazali dosljednost antifašističkom opredjeljenju boreći se protiv sljednika Hitlerovih ideja. Međutim, potrebno je ponovo upozoriti da fašizam nije nestao, i pojavljuje se u podmuklijem obliku, jer su evidentna negiranja borbe antifašista i slavljenje sluga i monstruoznih zločinaca, posebno od strane vladajućih nacionalnih stranaka, uključujući i brojne lažne antifašiste koji se pokušavaju podmetnuti građanima kao socijaldemokratska alternativa i ljevica, a davali su imena ulicama u čast Hitlerovih fašista.
Antifašistički praznik obavezuje i na dužnost suprotstavljanja svim fašistima uključujući i moderne antiantifašiste, a kako bi se nastavile tekovine antifašističke revolucije i Titovih partizana, koji su zajedno sa svjetskom antifašističkom koalicijom pobijedili Hitlera.
Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović, u ime Dana ustanka naroda BiH, i u inat fašistima i lažnim antifašistima, upućuje čestitke svim borcima antifašistima u oba odbrambena rata i svim građanima antifašistima, uz pozdrav – SMRT FAŠIZMU i antifašističku himnu – PADAJ SILO I NEPRAVDO, koja prikrivene fašiste i lažne antifašiste dovodi u stanje teškog psihičkog poremećaja.
U prilogu fotomonografija nastala povodom 70 godina od prvog oslobođenja Tuzle na linku: https://arhiva.boss.ba/wp-content/uploads/dokumenti/fotomonografija_boss_knjiga.pdf
Na vrh