Tuzlanski kanton

Saopštenje za javnost Koordinacije boračkih saveza TK povodom Dana državnosti BiH

Povodom obilježavanja 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine upućujemo zahtjev svim nadležnim institucijama da se ovom datumu ukaže najveći mogući značaj jer narodi Bosne i Hercegovine i naša domovina to zaslužuju.

 

Također, od Vijeća ministara Bosne I Hercegovine zahtijevamo da se donese odluka po kojoj će 25. novembar biti neradni dan na cijelom prostoru naše zemlje te samim tim da se i obilježava kao Dan državnosti na cijelom prostoru naše zemlje.

 

Pozivamo sve institucije da se ovom značajnom datumu da najviši značaj i da se obiđu mjesta stradanja i spomen obilježja žrtava stradalih u proteklim ratovima u BiH, a posebno iz perioda 1992-1995.i 1941.1945. godina, ta da je to najmanje što možemo uraditi na taj dan, kako bi iskazali svoje poštovanje i pijetet prema žrtvama koje su dale svoje živote za našu Bosnu i Hercegovinu.

 

Također, smatramo da je neprimjereno da se na Dan državnosti BiH potpisuju politički sporazumi o formiranju vlasti, pogotovo sa akterima koji otvovreno rade na razbijanju države Bosne i Hercegovine.

Komentari
Na vrh