Lični stav

Saopštenje UK 15 maj povodom jučerašnjih događaja

Poštovani  kupci i sugrađani,

Dana, 15.5. 2019.god.  je obavljeno ranije najavljeno obilježavanje  jednog od najznačajnijih datuma u novijoj istoriji Tuzle i BiH – „ Dan odbrane grada Tuzla“.

Raskrsnica Brčanska Malta, 15.maj je  mjesto gdje  se vodila najveća bitka za odbranu grada 1992.god. a na toj istoj raskrsnici kupci SPO 15.maj i sada vode svoju bitku za useljenje u plaćene stanove u zgradi „SPO 15.maj“  sa Investitorima, Gradskom upravom, Tužilaštvom TK a koja traje  od 2007.godine

 

zgrada 15 maj 2

Mi kupci,  smo se,  također, 15.05.2019.god  mirno i dostajanstveno  spontano okupili ispred naših stanova kako  bismo i mi na simboličan način u „našem dvorištu“ ukazali na današnji datum po kome se i naša zgrada zove. Međutim, dočekalo nas je veliko razočarenje. Odmah smo uočili da naših  transparenata, kojima  smo samo nekoliko dana prije  zgradu ukrasili, počistili dvorište  za ovaj dan da se sramota bolje vidi.(vidjeti slike sa i bez transparenata), nema.

Portir zgrade nam je saopćio da je noć prije 14.5. došla Komunalna služba, naravno po naređenju, a zna se i koga, i bez našeg odobrenja i  vjerovatno uz saradnju portira ušla u tuđe stanove i skinuli su sve transparente koje smo postavili .

Ne znamo na koji način su ušli u poslovni prostoru prizemlju, čiji ključ portir nije imao ali i u njega su ušli i uništili sve.  Također su pokušali provaliti bravu u stanu na 4.spratu za koju nisu imali ključ kako bi skinuli i preostala dva transparenta.

 

zgrada 15 maj 3

Za ove kriminalne radnje i one koji su učestvovali u uklanjanju naših transparenata i ulaženja i obijanja naših stanova, smo  odmah pozvali policiju na lice mjesta da to dokumentuje i izvrši uviđaj.

Kupci su opljačkai, obmanjivani, zabranjuje im se sloboda kretanja i govora, šetnje po trotoaru, a sada smo doživjeli da nam u stanove u koje nismo niti uselili i provaljuju bez dozvole i našu imovinu-transparente koji im smetaju, uklanjaju (vjerovatno zbog obilježavanja „Dana odbrane grada“).

 

Pitamo se šta nam sve još mogu prirediti ali ništa nas više ne može iznenaditi.

Na vrh