Politika

Saopštenje KO SDA TK – ŠTO JE SDP-u MILO TO MU SE SNILO

U svom posljednjem saopćenju, u kojem se dotiče rad Vlade Tuzlanskog kantona, KO SDP-a Tuzla ponovo ili demonstrira elementarno nepoznavanje procedura, ili namjerno obmanjuje građane Tuzlanskog kantona. Kao pouka nekoj stranci, ovim putem obavještavamo neupućene u SDP-u da sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona otkazuje i može otkazati samo Skupština, a nikako Vlada Tuzlanskog kantona.

 

Građane informišemo da je pomenuta sjednica Skupštine otkazana na zahtjev većeg broja poslanika u Skušpštini Tuzlanskog kantona koji, zbog opravdanih razloga, nisu mogli prisustvovati sjednici ovog zakonodavnog tijela, te da će svi materijali biti razmatrani čim prije se za  novu sjednicu Skupštine steknu uslovi.

 

Dalje u svom saopćenju SDP Tuzlanskog kantona kao predvodnik, ali i druge stranke u opoziciji, ponovo pokazuju nedostatak kreativnosti i nespremnost da, kao konstruktivna opozicija, podrže kvalitetne i dobre projekte i uključe se u stvaranje boljih uslova za život građana Tuzlanskog kantona.

 

Moramo istaći da su Skupština i Vlada Tuzlanskog kantona, pravovremenim i jedinim mogućim aktivnostima, UKC Tuzla spasili od „ prodaje“ hercegovačkom HDZ-u, poput ostalih kompanija od strateškog interesa, koje je „ Trojka“ na federalnom nivou već isporučila. Nipošto ga nisu ,,bacili na koljenja“ kako to navodi SDP Tuzla, nego milionskim investicijama obnavaljanju nekada najbolju zdravstvenu ustanoviu u BiH, a koju je „ na koljena“ spustila današnja opozicija i uništila svojim političkim previranjima. Također, moramo napomenuti da Vlada Tuzlanskog kantona ničim nije doprinijela smanjenju kapaciteta, broju letova i destinacija kompanije Wizzair sa Međunarodnog aerodroma u Tuzli. Lako je provjeriti da je, osim Tuzle, Wizzair zatvorio i brojene druge baze u regiji, ali i zapadnoj Evropi, te značajno reducirao broj svojih opcija, ali ni to polovično neupućeni SDP očito ne zna.

 

Saznajemo da će Vlada biti dio rješenja za Međunarodni aerodrom Tuzla. Rješenja koje će uskoro biti prezentirano kako građanima, tako i poslanicima u Skupštini, a koji će sigurno naići na odobravanje građana.

 

Imajući u vidu SDP-ovo uporno ponavaljanje neistina  na razne teme, ponovit ćemo izjavu premijera Irfana Halilagića da „ do danas Tuzlanski kanton nije dobio niti jednu konvertibilnu marku od bilo koga, pa ni Federacija BiH, a koja bi bila namjenjena za nabavku udžbenika za učenike.“

Pozivamo SDP da građanima prezentira bilo kakav dokaz da je Vlada F BiH predvođena Nerminom Nikšićem, uplatila i jednu konvertibilnu marku za nabavku udžebenike učenicima u Tuzlanskom kantonu. Odgovorno tvrdimo da su svi udžbenici za đake u Tuzlanskom kantonu osigurani iz sredstava Bužeta Tuzlanskog kantona. U  obećanja Vlade F BiH i Nikšićeva obećanja uzdali su se u  Unsko-sanskom i Zeničko-dobojskom kantonu, kantonalne vlade nisu planirale sredstva, pa tamo roditelji đacima kupuju udžbenike.

 

Imajući u vidu stepen razmjere izdaje „Trojke“ na višim nivoima vlasti, a kojima građani svkodnevno svjedoče, svima nama koji Bosnu i Hercegovinu doživaljavamo jedinom domovinom, nameće se moralna, patriotska i državnička dužnost očuvanja stabilnosti Tuzlanskog kantona i imeprativ snažne skupštinske većine u Tuzlanskom kantonu, kao garanta stabilnosti Vlade Tuzlanskog kantona. Vlade koja je svima pokazala novu paradigmu upravljanja, paradigmu obećanja i odgovornosti za izvršenje svojih obaveza i datih obećanja.

 

Neinformisanima u SDP-u savjetujemo da sjede mirno i pažljivo posmatraju. Možda nauče da su u laži kratke noge i da građani uvijek prepoznaju i nagrade rad i odgovornost.

 

 

PRESS SLUŽBA KO SDA TK

Na vrh