Politika

Saopćenje Platforme za progres povodom dodjele Tuzlanske plakete: “FERID MUSLIĆ – ŽRTVA SITNOŠIĆARSKE BH. POLITIKE!

Ovih dana smo se na primjeru Ferida Muslića iz Tuzle imali priliku još jednom uvjeriti da naša politika ne oprašta onima koji se drznu pobuniti protiv ukorijenjenog višedecenijskog sistema, čak i kada se radi o dokazanim bosanskohercegovačkim patriotama, zaslužnim za odbranu države i arhiviranje historijske građe koja svjedoči istinu i 30 godina nakon agresije.

Vjerujemo da je građanima i građankama Tuzle bilo drago čuti da je upravo Ferid Muslić, bivši član Službe državne bezbjednosti i osoba koja je u toku agresije na našu državu bila zaslužna za razbijanje informativne blokade Tuzle i organizaciju radio amatera u ljudskom i tehničkom smislu, predložen za dobitnika Tuzlanske plakete. I to na prijedlog Udruženja “Žene Srebrenice” Tuzla i Radio kluba Kreka. Jer je upravo amaterski radio klub cijeli rat bio jedina veza sa Srebrenicom i Žepom. Danas je kompletna historijska građa nastala u ovom periodu dostavljena Gradu Tuzli radi digitalizacije i biti će dio muzeja Grada i Memorijalnog centra u Potočarima.

Međutim, ubrzo nakon njegove nominacije svjedočili smo lažima i spinovima koji su za cilj imali da ukaljaju njegovu časnu ličnost i život koji je posvetio Tuzli i Bosni i Hercegovini. Jedan od argumenata je i taj da je Ferid Muslić predsjednik Gradskog odbora Platforme za progres Tuzla, odnosno činjenica da se usudio politički aktivirati i u miru pokušati doprinijeti boljitku svog grada. Poruka građanima je: ne usuđujte se “čačkati” postojeći sistem. Naslovi na pojedinim portalima vladajućeg režima u kojima je vijest da Ferid Muslić nije dobio plaketu Grada, a ne da su određene nagrade dodijeljenje, samo dokazuje prethodnu tvrdnju.

Heroji poput Ferida Muslića su odbranili državu Bosnu i Hercegovinu. Zbog takvih hrabrih idealista i entuzijasta danas imamo mir i domovinu. Neka je na čast onima koji su ciljano, iz političkih motiva, spriječili da ovo priznanje dođe u ruke čovjeka koji je to istinski zaslužio.

A bez obzira na njihove igre i laži, građani Tuzle sigurno neće zaboraviti doprinos svojih heroja. To priznanje nijedna politika ne može izbrisati.“

Na vrh