Politika

Saopćenje Mirsada Hadžikadića, predsjednika Platforme za progres: “BOSANCI I HERCEGOVCI NEĆE DATI NI PEDALJ DRŽAVE!

Građani Evropske unije su glasali i naznačili da žele udesno. Politički udesno. Ne žele migrante koji će im, oni se boje, promijeniti njihov nacionalni identitet. Ne žele ništa što će im ugroziti vjerski identitet i već uspostavljene društvene odnose. Nisu sigurni da im je Amerika važnija od Rusije. Nisu sigurni da je zelena ekonomija put ka napretku. Ne žele liberalne vrijednosti. Nacionalizam je patriotizam. Tradicija je dobra, treba je nastaviti. Imaju već spremne krivce koje će žrtvovati kad ekonomija krene ka dolje. Žele da se izoliraju od ostatka svijeta. Sami sebi su dovoljni.
U tom kontekstu, Svesrpski sabor je u skladu sa tim trendom. Uklopit će se odlično. Krivce su već našli za loš životni standard u Srbiji: Bosna i Hercegovina i Kosovo. Sami su sebi dovoljni i ne treba im niko drugi, osim Rusa naravno. Ostale će očistiti sa teritorija gdje žive i to sve će onda pripojiti sebi. Velika Srbija, konačno. Onda će ekonomija da krene, velika ekonomija u Velikoj Srbiji. Iskoristit će EU put Srbije i Bosne i Hercegovine da dobiju šta žele.
Još ako pobijedi Trump njihovoj sreći neće biti kraja.
Samo Vučić i Dodik zaboravljaju jedno, a to je da istinski patrioti Bosne i Hercegovine i Kosova nemaju alternativu odbrani svoje domovine. I neće je dati. Nikada. Ni pedalj.

Na vrh