Tuzlanski kanton

Saobraćajka sa smrtnim ishodom u Gradačcu

Dana, 9.6.2024.godine oko 21,15 sati na magistralnom putu M-1.4 u mjestu Mionica, grad Gradačac, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali pmv. “Opel Vektra” kojim je upravljao E.D., rođen 1990.godine iz Mionice i zaprežno vozilo (konjska zaprega) kojim je upravljao Z.M., rođen 1968.godine iz Mionice.

 

U navedenoj saobraćajnoj nezgodi, smrtno je stradao Z.M. koji je upravljao zaprežnim vozilom, čiju smrt je konstatovao dežurni ljekar u SHMP Doma zdravlja Gradačac, a vozač pmv. E.D. je zadobio lake tjelesne povrede konstatovane u JZU UKC Tuzla, dok su R.K., rođen 1954.godine i S.K., rođen 1979.godine, oba iz Mionice (koji su se nalazili na zaprežnom vozilu), zadobili povrede o čijem stepenu se dežurni ljekar u SHMP Doma zdravlja Gradačac nije izjasnio.

 

O saobraćajnoj nezgodi je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, koji je rukovodio vršenjem uviđaja na licu mjesta. Po naredbi tužioca tijelo preminulog je prevezeno u JKP “Komemorativni centar” Tuzla radi vršenja obdukcije.

 

U vremenskom periodu od 21,30 do 01,05 sati na navedenoj dionici puta saobraćaj je bio u potpunosti obustavljen. Potrebne mjere i radnje poduzeli su policijski službenici PS i OKP PU Gradačac.

Na vrh