Sport

Sanela Mujkanović najbolja sportistkinja u Kalesiji

Na 28.manifestaciji izbora najboljeg sportiste na području općine Kalesija za 2022.godinu, za najbolju sportiskinju izabrana je Sanela Mujkanović članica karate kluba „Bosna Kalesija“.

Mujkanović se karate sportom bavi više od deset godina i do sada je osvojila na desetine medalja na raznim međunarodnim takmičenjima, federalnim i državnim prvenstvima. Aktuelna je reprezentativka Bosne i Hercegovine u karate, koja je ove godine osvojila bronzane medalje na federalnom i državnom prvenstvu.

Za razvoj sporta na području Kalesije, Sportski savez Općine ove godine je dodijelio priznanje općinskom načelniku Seadu Džafiću, a priznanje je uručio predsjednik Sportskog saveza Besim Mešić.

Načelnik iz godine u godinu povećava sredstva za sport što znači da se stvaraju i bolji uslovi u svim sportskim kolektivima, a samim tim i veći broj je omladinaca koji se uključuju u klubove i tu žele da rade i treniraju, kazao je predsjednik Sportskog saveza Besim Mešić.

Najbolje rezultate u 2022.godini ostvarili su sportisti i sportski kolektivi iz oblasti borilačkih sportova (KK Bosna i KBS Golden team), dok su kod timskih sportova najviše priznanja otišlo u vitrine NK Rainci.

U seniorskoj kategoriji za najbolje u 2022.godini su proglašeni: Elvin Mešić (NK Rainci) i Sanela Mujkanović (karate klub Bosna Kalesija) pojedinačno, dok je priznanje za najbolju seniorsku ekipu dobio NK Rainci. Pored priznanja za najbolji klub i najuspješnijeg seniora, NK Rainci se može pohvaliti da ove godine ima i najuspješnijeg trenera. Naime, Muamer Pilavdžić (NK Rainci) je izabran za najboljeg trenera općine Kalesija za 2022.godinu. Za najuspješnijeg sportskog radnika proglašen Zuhdija Karić – Zux, prvi čovjek FK Bosna Kalesija.

U kategoriji juniora najbolje rezultate su postigli Alma Halilčević (ŽOK Bosna) i Nadir Mujkić (OK Bosna), dok su ekipno najuspješniji članovi košarkaškog kluba Bosna Kalesija. Amina Musić, članica KBS Golden team je izabrana za najbolju kadetkinju, dok je Ramo Osmanović, mladi odbojkaš Bosne iz Kalesije, najuspješniji kadet. Ekipno najbolje u kadetskoj kategoriji su članice ženske ekipe Karate kluba Bosna Kalesija.

Članovi KBS Golden team, Ajla Zulić i Muhamed Fazlić  su postigli najbolje rezultate u 2022.godini u pionirskoj kategoriji, pojedinačno, a najbolji ekipno su mladi karatisti Bosne iz Kalesije.

Najbolja u kategoriji cicibanki je Ajla Ferhatbegović, članica Karate kluba Kalesija, a Vedad Padžić član, Kluba borilačkih sportova Golden-Team Kalesija je izabran za najuspješnijeg cicibana. Ekipno najbolje rezultate u ovoj kategoriji postigli su najmlađi članovi Karate kluba Bosna Kalesija.

Za najboljeg sportistu općine Kalesija u 2022.godini u kategoriji invalidskog sporta izabran je Sejfudin Ramić (OKI Kalesija). U okviru Malih olimpijskih igara, u ovoj godini sveukupni pobjednik je OŠ Kalesija.

Priznanja Sportskog saveza uručena su još : Mirsad Zulić (Radio Feral), Ilmi Gogić (Karate klub Bosna), Zaimu Kulaniću (KBS Golden team)  i Ahmedu Čirak (Košarkaški klub Bosna), dok je prizanje za dosadašnju uspješnu saradnju dodjeljeno GKUD Halisije Kalesija.

Na manifestaciji izbora najboljeg sportiste na području Kalesije nastupile su i učenice Osnovne škole Kalesija sa recitalom o Bosni, kao i članovi GKUD „Halisije“ koji su svojim igrama uljepšali samu manifestaciju.

Komentari
Na vrh