#samonaglasrazmišljam – Mario Vranješ – LUDNICA JE KANDA OTKLJUČANA, PROVJERITE MOLIM VAS

16.03.2021. 


Zanimljiv komentar u vezi ponašanja naših komšija, a povodom nominacije BH filma “Quo Vadis, Aida?” rediteljice Jasmile Žbanić za nagradu Oskar, napisao je na svom FB pjesnik Mario Vranješ. Njegov komentar prenosimo u cijelosti …

Veoma je otužno, da ne kažem jadno i bjedno, kako većina medija u Srbiji pokušava na sve načine da omalovaži veliki uspjeh filma Jasmile Žbanić ”Quo Vadis, Aida” i nominaciju za Oscara za najbolji strani film. A ovo je samo jedan od blažih načina kako pokušavaju da objasne zašto njihova ”Dara iz Jasenovca” nije imala nikakvih šansi za nominaciju:

– “Quo Vadis, Aida?” je propagandni film iz BiH o zločinu u Srebrenici i prvi je igrani film na ovu temu. Film je, malo je reći, politizovan i koristi se u svrhu izvrtanja istorije, kako bi se prikazalo da je u Srebrenici izvršen genocid od strane Srba, iako i same Ujedinjene nacije 2015. godine nisu usvojile rezoluciju kojom bi se srpskom narodu nametnuo ovaj zločin. Film ima za cilj direktan napad na srpski narod i pomirenje u regionu.”(KURIR/ESPRESO)

Ne znam, pada mi Đole na pamet … LUDNICA JE KANDA OTKLJUČANA, PROVJERITE MOLIM VAS

 

#samonaglasrazmišljam – Vedad Pašić – Prvo su došli po …

 

#samonaglasrazmišljam – Emir Džambegović – U BiH žive Bošnjaci (različitih vjeroispovjesti)BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!