#samonaglasrazmišljam – Emir Džambegović – U BiH žive Bošnjaci (različitih vjeroispovjesti)

11.03.2021.

Autor: Emir Džambegović 


emir džambegovicOva situacija oko Marićke i njene kandidature me navela da kontam kako bi bilo skandalozno kandidovati se kao gradonačelnik recimo Širokog, a govorit da Čović nije Hrvat jer se rodio u BiH, te da bi valjda on trebao da se izjasni kao Bošnjak katolik.

No, niko od nas to ne govori, niko ne govori da su “Hrvati” u BiH zapravo “uvezena” nacija iz Hrvatske (njihov fan-klub), jer zapravo u BiH žive Bošnjaci (različitih vjeroispovjesti) i da ih je glupo nazivati Bosancima jer će biti zanemareni Hercegovci.

Niko ne govori Hrvatima da su “gastarbejteri”, da su “izdali svoju zemlju” Bosnu i bošanjaštvo.

I neće… ne brinite

 

Ivana Marić: Napravljena je fama da mrzim Bošnjake

 

Bez dlake na jeziku – Piše Mehmed Meša Pargan: Naše bivstvovanje na Balkanu, svodite na suživot u smradu najprljavjih svinjacaBoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!