Zabava

Samir Nurkić posvetio pjesmu reprezentaciji Hrvatske: I Ronaldu sad je lakše iz Portugala on nam maše, Maroko je pao sada, plaču ko Neymar nekada

Fudbalska A reprezentacija Hrvatske osvojila je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Kataru i ova velika pobjeda slavi se širom susjedne zemlje.

 

Brojne poznate ličnosti iz Hrvatske, ali i iz regiona čestitale su selektoru Zlatku Daliću i reprezentativcima. I mnogi pjevači i muzičari na sebi svojstven način čestitali su bronzanu medalju. Tako je Samir Nurkić, harmonikaš koji je rođen, živi i radi u Zagrebu, a čija je porodica porijeklom iz Bosne i Hercegovine, napisao pjesmu Vatrenima.

 

– Gvardiolu, Oršiću, napraviste svjetsku priču. Vatreni su treći sada, klanja vam se čak i vlada. I Ronaldu sad je lakše, iz Portugala on nam maše. Maroko je pao sada, plaču ko Neymar nekada. Bronca nam je u rukama, Maroko nam u mukama. Vatreni ste vi igrači, nema nitko od vas jači. Cijela Hrvatska vesela, od ponosa grmi cijela. Veliko vam hvala svima  koliko vas u timu ima – glasi tekst koji je Samir Nurkić otpjevao uz harmoniku, a video je na Instagramu postao viralan.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Samir Nurkić (@samir_nurkic)


 

Podsjetimo, Nurkić je jedan od najpoznatijih harmonikaša u Hrvatskoj, a veliku popularnost stekao je učešćem u hrvatskom Supertalentu.

Komentari
Na vrh