Business

Samir Heralić, najbolji poduzetnik za 2021. godinu u 15. bezirku u Beču, postao zastupnik poznatog brenda za Austriju

Tridesetšestogodišnji Bosanac Samir Heralić sa puno marljivosti gradi i razvija svoju kompaniju u Beču.

 

Ovaj Banjalučanin koji živi i radi u Austriji vlasnik je VivaColor, jedne od najbrže rastućih kompanija u oblasti prodaje boja i premaza u Austriji.

 

U 2021. dobio je nagradu za poduzetnika godine u 15. bezirku, a u ovoj godini je postao zastupnik kompanije Maxima iz Srbije.

 

Kompanija VivaColor sa sjedištem u Rudolfsheim-Fünfhausu također dobija dovoljno upita iz Bosne i Hercegovine.

 

– U Bosni i Hercegovini već imamo neke zahtjeve za saradnju – kaže Heralić.

 

 

Pregovori za saradnju sa Maximom su trajali oko godinu dana.

– Radio sam sa proizvodima Maxima i brzo sam shvatio da je takve proizvode teško naći u Austriji. Zato sam prihvatio ponudu. Specijalne zidne tehnike koje je razvila Maxima su nešto posebno. Naročito mi se sviđa tehnika saharskog zida za nanošenje boje u zatvorenom prostoru. Budući da ovo ne samo da izgleda lijepo i s njim je lako raditi, već je i pogodno za lako čišćenje. Boje za unutrašnju i vanjsku upotrebu nisu jedini poznati proizvodi Maxime. Kompanija proizvodi i boje za drvo i ljepilo za pločice, a među  njihovim proizvodima nalaze se i proizvodi za termoizolaciju fasada i ljepila za drvo i parket – govori Heralić.

 

U ponudi VivaColora u Beču uskoro bi trebali biti i proizvodi iz Bosne i Hercegovine.

 

– Nisam zaboravio domovinu. Barem 10 puta godišnje dolazim u Bosnu. Imam upite iz domovine za saradnju i nadam se da će uskoro sve biti i realizirano – kaže Heralić.

Na vrh