Business

Salt Art – Unikatni nakit inspirisan ljubavlju

Predstavljamo vam jedinstvenu umjetničku radionicu “Salt Art” iz Tuzle. Iza ovog brenda stoji Siniša Dešić, koji je inače po zanimanju grafički dizajner sa dugogodišnjim iskustvom u grafičkom dizajnu i kreaciji video sadržaja za televiziju i društvene mreže.

 

Njegov kreativni hobi zadnje četiri godine je izrada nakita i predmeta od drveta i epoksi smole. Ovaj svoj hobi Siniša je objedinio pod umjetničkim imenom “Slat Art”. Siniša je sa nama podjelio dio svog iskustva i intime, te kako nastaje ovaj umjetnički nakit, koji teško koga može ostaviti ravnodušnim.

 

 

… a kako je sve počelo:

  • Počeo sam se baviti izradom električnih uređaja koji su zahtjevali sondu koja se fiksirala. U to vrijeme epoksi smola nije postojala na našem tržištu pa je alternativa bila poliesterska smola. Upotrebom iste počeli su eksperimenti.

 

  • Prvi kreativni radovi su bile energetske piramide – orgoniti. Pet godina poslije epoksi smola postaje dostupna i u BiH. Slijedi prvi dodir sa epoksi smolom kao materijalom za kreativni izražaj. Niču nova iskustva sa bojama, kalupima, raznim oblicima upotrebe.

 

  • Na društvenim mrežama se to uradi “sve za 5 minuta” a u domaćoj radinosti to traje satima, danima. Uključujući drvo, a sada već nakit, postaje jasno da će ovo biti druga ljubav.

 

 

… o samom nakitu:

  • Salt Art je originalna bosansko-hercegovačka linija nakita inspirisana prirodom. Nakit je ručno izrađen od prirodnih materijala koji se mogu naći u Bosni i Hercegovini. Prirodno drvo sa dodatkom kristalne smole daje vječni nakit, nakit u vječnosti.

    Ovisno o sezoni i godišnjem dobu nakit se mijenja, dobija nove boje i motive. Kada neko kupi komad nakita iz Salt Art kolekcije, može biti siguran da je vlasnik unikatnog djela koje niko drugi neće nositi.

    Svaki komad nakita iz kolekcije Salt Art je pojedinačno, ručno i s ljubavlju izrađen. Svaki je unikatan i neponovljiv.

 

Ovaj unikatni nakit po pristupačnim cijenama možete nabaviti online narudžbom sa sajta www.saltart.org a kompletnu ponudu možete pogledati (pa i tu naručiti) na Facebook ili Instagram stranici “Salt Art”

 

 

Ovaj vikend (od 28. do 30.aprila 2023 g.) u održavaju se Tuzlanski dani meda i mlijeka na Trgu slobode, na kojima će i Siniša biti jedan od izlagača, pa možete i tu saznati više o ovom nakitu.

Na vrh