Business

“Salines Spirit Fest” – 30. novembra u Hotelu Tuzla

Povodom priprema za održavanje 2. Festival voćnih rakija i žestokih pića “Salines Spirit Fest”, koji će  biti  održan 30. novembra 2018.g. u Hotelu Tuzla, ministar trgovine, turizma i sobraćaja Mirsad Gluhić, sa pomoćnicom ministra za trgovinu i turizam Dželminom Huremović, primio je predstavnika organizatora Udruženja građana  “Life Style” Tuzla Harisa Dedića, koji je ukratko rekao nekoliko riječi o samom festivalu.

 

Na festivalu će se predstaviti veliki broj destilerija kao i kompanija svjetski poznatih brendova žestokih pića što će biti upotpunjeno odličnom gastro ponudom najboljih bosanskohercegovačkih sireva te domaćih i regionalnih mesnih industrija.

Osim izložbenog dijela festivala i ove godine “Salines Spirit Fest” će imati i svoj natjecateljski dio, u kojem će stručni žiri, koga čine profesori sa Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Beogradu, ocijeniti uzorke, te im dodijeliti priznanja.

Ministar Gluhić je istaknuo da moramo njegovati naše autohtone vrste i domaće proizvode kao što je rakija,  da ih moramo promovirati, te da je to jedan od bitnih načina privlačenja stranih turista na područje Tuzlanskog kantona. Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantna i Turistička zajednica Tuzlanskog kantona pružit će  svaku podršku festivalu, a Ministar je  prihvatio da  i ove godine  bude domaćin  i otvori  “Salines Spirit Fest”.

Na vrh