Sport

Salines slavi: Dovodimo finale KUP-a BiH u Mejdan

Ekipa FC Salines Tuzla City sinoć se plasirala u finale KUP-a BIH nakon što je pobijedila momčad FC Mostar SG rezultatom 3:1. Susret ove dvije ekipe donio je jednu zanimljivu i kvalitetnu utakmicu ali Tuzlaci su na kraju slavili i ostvarili povijesni rezultat.

Obje ekipe od početka su bile svjesne uloga i u utakmicu se ušlo sa puno žara.  Prvi gol postigao je  Nermin Kahvedžić već u sedmoj minuti susreta i to je bio jedini gol u prvom poluvremenu utakmice. U nastavku susreta Srđan Ivanković povećava vodstvo Jarčeva ali protivnički igrač Josip Bošković  u 32. minuti susreta, postiže gol i smanjuje prednosta Salinesa. Ponovo se na scenu vraća Kahvedžić koji postiže drugi presudni gol i odvodi Tuzlake u finale KUP-a BiH.
„ Velika stvar za Tuzlu je napravljena večeras u Mostaru.  Dugo Tuzla nije imala ovakvu ekipu koja je sposobna za velike stvari.Izboriti finale preko aktuelnih prvaka BiH, zaista je velika stvar. Snaga kolektiva je trijumfovala nad individualnom kvalitetom Mostaraca.Tuzlo, budi ponosna!“- poručili su Jarčevi nakon susreta u Mostaru .

Bespoštedna borba, maksimalno ulaganje i želja za pobjedom, urodile su da ovom velikom pobjedom za Salines ali i za čitavu Tuzlu. Ova ekipa tri posljednje utakmice igrala je u gostima ali nije se vraćala bez pobjede u svoj grad. I tom istom gradu sada donosi jednu utakmicu finala KUP-a BiH. U finalu Salines igra dvije utakmice protiv FC Centar/Zamm MC Sarajevo od kojih će jedna biti igrana na domaćem terenu.
Tuzlanska publika uvijek je bila vjerni pratitelj i šesti igrač Salinesa pa se ovaj klub nada da će podrška sugrađana i ovaj put biti njihov vjetar u krila u ključnoj utakmici za koju će biti uskoro poznat i termin.

 

 

Na vrh