Sport

Salines i Sloga u srijedu igraju polufinale u Mejdanu

U polufinalu Futsal kupa BiH sastaju se FC „ Salines Tuzla City“ i MNK „ Sloga“  Gornji Vakuf/ Uskoplje , a utakmica se igra 23.03. 2022. ( srijeda) od 17.00 sati u dvorani SKPC „ Mejdan“ u Tuzli.

 

Ova utakmica bitna je za obje ekipe jer i jedna i druga žele u finale Futsal kupa BiH. Izuzetno kvalitetnu ekipu iz Gornjeg Vakufa/ Uskoplja, dočekuje snažna, borbena i podmlađena postava tuzlanskog kluba iz kojeg kažu da su svjesni koliki ulog je u pitanju ali i da imaju motiva da igraju u finalu.

 

 

„ Nemamo više prava na kiks. Ni u Kup-u ni u prvenstvu. Treba sakupiti snage i odigrati utakmicu na nivou za koji su Jarčevi sposobni. Nema nikakvih izlika.

I naša publika to zaslužuje. Opet će to biti velika utakmica, u to nema nikakve sumnje. Trenreu Predragu Rajiću će na raspolaganju  biti svi igrači. Raduje nas povratak Denisa Isanovića, čije odsustvo se itekako osjetilo“- kazali su iz tabora Jarčeva te pozvali svoje sugrađane da dođu na utakmicu i podrže ekipu. Oni koji to ne mogu, moći će kao i do sada, pratiti susret putem live streama.

Uporedo, tuzlanski premijerligaš nastavlja i takmičenja u Premijer futsal ligi BiH gdje trenutno zauzima treće mjesto na tabeli.

 

 

Nataša Tadić

Na vrh