Sport

Salines drugi na tabeli Futsal premijer lige BiH

Ekipa FC „ Salines Tuzla City“  proteklog vikenda je  pobijedila je momčad MNK „ Sloga“ iz Gornjeg Vakufa/ Uskoplja  rezultatom 2:4 te zauzela drugo mjesto na tabeli. Utakmica je odigrana u nedjelju navečer u okviru 13. kola Premijer futsal lige BiH.

Strijelci za tuzlanski klub bili su Admir Čorhodžić sa dva pogotka te Benjamin Avdić  i Denis Isanović sa po jednim golom. Za domaćine  su golove dali Sabahudin Petak u i Admir Zukan .

 

„  Utakmica je bila muška, borbena do samog kraja. Izuzetno fizički jaki domaći igrači, uspjeli su na početku napraviti dosta problema našim igračima, te u drugoj polovini prvog dijela susreta i povesti. Tada na scenu stupaju Admir Ćorhodžić i Benjamin Avdić, koji pogađaju za vodstvo Jarčeva na poluvremenu.

U drugom dijelu je viđeno svega. Prvo naš tim dolazi do trećeg pogotka preko Denisa Isanovića, a nedugo potom isti igrač dobija direktan crveni karton, a gosti i penal sa metara kojeg odbranio Darko Milanović. U drugom poluvremenu su domaćini  smanjili rezultat na 2:3,  a naš  Admir Čorhodžić je svojim drugim pogotkom, rješio ovu utakmicu. “- kazali su iz „ Salinesa“.

 

Ovom pobjedom tuzlanski klub je postao drugoplasirana ekipa prvenstva te se nalazi iza FC „ Mostar SG Stakolarad“ iz Mostara.

 

 

Nataša Tadić

Na vrh