Business

Sajam zapošljavanja i stručnih praksi dolazi u Tuzlu

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope, Lokalni komitet Tuzla (EESTEC LC Tuzla) ove godine organizuje sajam zapošljavanja i praksi za studente tehničkih fakulteta – Job Fair koji će se održati 26. i 27. oktobra u Univerzitetskoj dvorani u Tuzli.

Job Fair predstavlja događaj kojim udruženje EESTEC LC Tuzla nastoji okupiti učenike završnih razreda srednjih škola, univerzitetske studente i kompanije na jedno mjesto, te na taj način omogućiti povećanje saradnje između obrazovnog i industrijskog sektora. Riječ je o
događaju koji stvara most između industrije i potencijalnih uposlenika sa svrhom ubrzavanja i poboljšavanja prilika za zaposlenje i razvoj industrije, a koji se organizuje u brojnim evropskim gradovima.

 

Ovaj projekat je podržan od strane velikog broja kompanija s područja Tuzle, kao i telekomunikacionog partnera – Telemach BH, a učesnici sajma će imati priliku susreta s ovim kompanijama prilikom sljedećih aktivnosti:
● Case study
● Business Speed dating
● EESTEC kafa (meet-up)
● Stručna predavanja
● Posjeta kompaniji

 

Također, svi posjetioci i učesnici će imati priliku tokom trajanja sajma lično porazgovarati sa zaposlenicima kompanije Telemach BH tokom oba sajamska dana, saznati informacije o mogućnostima zaposlenja u ovoj kompaniji, te benefitima koje Telemach BH nudi svojim
zaposlenicima. Predstavnici Telemach BH su za posjetioce osigurali profesionalno fotografisanje kao i korištenje istih u svrhu slanja CV-a i apliciranja za posao. Fotografisanje će biti održano u periodu od 12:30h do 14:30h 26.10. i od 10:00h do 12:00h 27.10.

 

Također će studenti imati priliku i u neformalnom okruženju družiti se sa zaposlenicima Telemach BH tokom meet up-a, ali i tokom case study i predavanja koja će biti održana tokom sajma.

 

Job Fair Tuzla želi toplu dobrodošlicu SVIMA – studentima i onima koji to nisu, te vas pozivamo da nam se pridružite i svojim dolaskom upotpunite ovaj veliki događaj.

 

Svi zainteresovani mogu obaviti prijavu putem linka, a sve ostale informacije su dostupne na oficijalnoj Facebook i Instagram stranici sajma, gdje nam se možete obratiti za sva eventualna pitanja i nejasnoće.

 

Postani i ti dio ovogodišnje JobFair priče!

Na vrh