BiH

Safet Kešo: Nova većina nekim čudom sva rješenja napravi na štetu Bošnjaka

Safet Kešo, zastupnik u Predstavničkom domu PSBiH danas je na sjednici ovog doma tražio da se Šemsudin Dedić imenuje u Delegaciju PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope. On je zapravo zatražio da ga iz statusa zamjenika prebace u stalnog člana.

„Prema predloženom sastavu tamo se nalaze tri Srbina, jedan Hrvat i jedan Ostali. Imenovanjem Dedića koji je bio naš prijedlog u sastav ovaj težak propust koji je po ko zna koji put napravljen na štetu Bošnjaka bio bi barem djelomično umanjen. Eventualnim imenovanjem Dedića popravila bi učinjena nepravda, a ako bi se ova delegacija u predloženom sastavu ja mislim da bismo poslali jednu vrlo ružnu poruku Bošnjacima.

 

Mislim da je to već praksa a kako se manifestira volja nove većine, ovdje je dozvoljeno uraditi sva moguća rješenja, a nekim čudom sva rješenja su na štetu Bošnjaka. Imamo primjer Doma naroda PFBiH, iz rukovodstva Predstavničkog doma PFBiH, imamo primjer i ovdje, dakle gdje god se mogu naći rješenja na štetu Bošnjaka nađu se“, kazao je Kešo.

On je dodao da bi se sve ovo moglo povezati s govorom Viktora Orbana da oni imaju veliki problem sa ta dva miliona muslimana – Bošnjaka.

„Ne znam ima li ovaj sastav komisije veze s tim, ali mi odbacujemo s gnušanjem takve navode“, dodao je Kešo.

Na vrh