Sport

Rustemović i Husić donijeli Slobodi tri velika boda

Golovima Edina Rustemovića u 70. i Anela Husića u 76. minuti, ekipa Slobode je u 19. kolu Premijer lige BiH pobijedila Mladost iz Doboj Kaknja rezultatom 2:0 (0:0).

Sloboda je od početka krenula veoma agresivno, tako da su se igrači Mladosti grčevito branili i rijetko su prelazili na polovinu igrališta domaćeg tima.

Prvu šansu Tuzlaci su imali u 9. minuti, kada je u 16-ercu gostiju Vladimir Grahovac glavom loptu proslijedio prema Ameru Bekiću, koji je malo zakasnio tako da je vrlo dobri golman Emil Velić izbacio loptu i spriječio pogodak.

Minutu kasnije, nakon kornera, ponovo je Sloboda mogla doći do vodstva, ali niko od domaćih igrača u gužvi nije uspio zahvatiti loptu.

Bekić je u 16. minuti bio sam pred golmanom Mladosti, pokušao je uposliti Edisa Smajića, ali se ponovo istakao Velić izbacivši loptu daleko od svog gola.

Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Borislav Terzić u 32. minuti, ali je i iz ovog duela kao pobjednik izašao čuvar mreže ekipe Mladosti.

Treba reći da u prvih 45 minuta igrači Mladosti nisu nijednom ozbiljnije ugrozili domaćeg golmana Azira Muminovića.

Mada igra u drugom dijelu nije bila posebno zanimljiva, ipak su Tuzlaci diktirali tempo i isplatilo im se.

U 70. minuti gol u debiju na Tušnju postigao je Edin Rustemović, a šest minuta kasnije „rezervista“ Anel Husić potvrdio je zasluženu pobjedu tima trenera Slavka Petrovića, veoma bitnu u borbi za opstanak.

Na vrh