Aktuelno

Ruska vojska vrši zračne udare na centralni trg u Harkovu, šest mrtvih i više ranjenih (VIDEO)

Ruska vojska izvela je zračni napad na centralni trg u Harkovu.

Ovu informacija se nalazi na Telegram kanalu Vrhovne Rade Ukrajine, prenosi Ukrinform.

– Agresori su izveli zračni napad na centralni trg Harkova – Trg slobode, gdje se nalazi zgrada Regionalne državne administracije Harkova – navodi se u saopćenju.

Kako je ranije prenio Ukrinform, 24. februara ruski predsjednik Vladimir Putin najavio je početak invazije na Ukrajinu. Ruske trupe granatiraju i uništavaju ključnu infrastrukturu, a projektili pogađaju stambene kuće.

U Ukrajini je uvedeno vojno stanje i najavljena opća mobilizacija.

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba pozvao je na dodatne međunarodne sankcije Rusiji nakon, kako je rekao, barbarskog napada na Harkiv.

“Barbarski ruski raketni udari na središnji Trg slobode i stambene četvrti Harkiva. Putin nije u stanju slomiti Ukrajinu. On iz bijesa čini još ratnih zločina, ubija nevine civile”, napisao je Kuleba na društvenim mrežama.

“Svijet može i mora učiniti više. POVEĆAJTE PRITISAK, POTPUNO IZOLIRAJTE RUSIJU!” napisao je.

Iz ruševina nakon jutrošnjeg silovitog ruskog napada na glavni trg u Harkivu izvučeno je šest mrtvih tijela, rekao je dužnosnik ukrajinskog ministarstva.

Jedno od njih je ono indijskog studenta o čemu je ranije izvijestio glasnogovornik indijskog Ministarstva vanjskih poslova.

Sedam osoba je ranjeno.

Na vrh