Sport

Rukometna reprezentacija BiH u Tuzlu dolazi na dan utakmice sa Švicarskom

Umjesto 11. januara, rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Tuzlu dolazi na dan uzvratne utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo sa Švicarskom, saznaje Fena.

Prvobitno je planirano da izabranici selektora Bilala Šumana odmah nakon susreta sa Švicarskom u St. Gallenu (11. januara) doputuju u Tuzlu i da se uoči revanša relaksiraju i u dvorani Mejdan obave dva treninga.

Do promjene plana, kako Fena doznaje, došlo je zbog toga što RS BiH nije, sukladno obećanjima, dobio dovoljno sredstava za pokrivanje troškova boravka i priprema u Tuzli.

Rukometni “zmajevi” će nakon susreta sa Švicarcima u gostima u Tuzlu doći na dan utakmice, 13. januara, ručat će i poslije otići u Mejdan na utakmicu.

Inače, zanimanje za duel “zmajeva” i Švicaraca ne jenjava. U prodaju je pušteno oko 3.100 ulaznica, polovina je već prodata ili rezervirana, dok će s 1.000 ulaznica raspolagati RS BiH, uglavnom za zvanice, sponzore, igrače i njihove porodice te druge potrebe.

Navijačka skupina Fanaticosi najavila je dolazak više od 200 svojih članova, bh. građani iz Beča kupili su 100 ulaznica, kao i navijači iz Živinica, dok će organizovano u Mejdan doći i veći broj članova Škole rukometa iz Bijeljine.

Utakmica Bosna i Hercegovina – Švicarska igra se u Mejdanu 13. januara od 20 sati.

Na vrh