Sport

Rukometašice Jedinstva AtlasRelaxa počele pripreme

Rukometašice Jedinstva AtlasRelaxa počele su sinoć pripreme za drugi dio sezone. Na prvom okupljanju pojavila se 21 igračica, među kojima i četiri juniorke.

Novi trener Elmir Grabčanović predvodio je prvi trening u dvorani Mejdan. Njemu će u radu pomagati bivše igračice Zalkida Suhi Arnautović, Nermina Kušmić – Jogunčić i Indira Čejvanović – Horozović. Prof. sa Fakulteta za tjelesni odgoj i sport Muris Đug zadužen je za kondicione pripreme, a u stručnom štabu su još fizioterapeuti Admir Suljanović i Mirza Kabil.

Među rukometašicama dvije su povratnice, golmanica Aida Demirović i Džana Avdić, a u radu prve ekipe priključene su juniorke Merisa Saletović, Tina Pranjić, Renata Petrović i Monika Tadić.

Tuzlanke su u pauzi prvenstva ostale bez trenera Damira Cipurkovića s kojim je sporazumno raskinut ugovor, kao i s igračicama Ivanom Rajković, koja nastavlja u RK Ilidža i Ivanom Sikimić koja je prešla u Krivaju.

Na treningu su se pojavile: Adrijana Damjanović, Damljana Bošnjak, Sumeja Mujkić, Neira Midžić, Dejana Kulić, Martina i Matea Šumelj, Marijana Sorak, Jasmina Osmanović, Amina Bajrić, Selma Omerović, Nađa Škapur, Marija Belušević, Sara Nikolovska i Admira Zvekić.

Grabčanović je najavio da će se raditi dva puta dnevno, u dvorani i u teretani, te da će ekipa do početka prvenstva odigrati veći broj pripremnih utakmica. Već iduće sedmice Tuzlanke će odmjeriti snagu sa Lokomotivom iz Brčkog.

– Početkom februara odigrat ćemo pripremnu utakmicu s Osijekom. Sredinom februara sudjelovat ćemo na turnirima u Hadžićima s još tri premijerligaša, te u Dardi kod Osijeka. Imamo poziv za gostovanje ekipe Lavalea iz Nikšića, ali i još nekih ekipa, tako da nam pripremnih utakmica sigurno neće manjkati – zaključio je trener Grabčanović.

Na vrh