Sport

Rukometašice Gruda u derbiju bolje od Jedinstva

Rukometašice Gruda u derbiju 21. kola Premijer lige BiH ovjerile su četvrti uzastopni naslov prvakinja države tijesnom, ali zasluženom pobjedom protiv tuzlanskog Jedinstva, rezultatom 28:30 (12:16).

Gošće su bolje odigrale prvo poluvrijeme u kojem su domaće igračice previše griješile. U igri ih je održavala vratarka Martina Šumelj koja je utakmicu završila sa 14 odbrana i proglašena je najboljom igračicom Jedinstva.

Iako su Gruđanke u 40. minuti imale šest golova prednosti, Tuzlanke su u posljednjih desetak minuta smanjile na samo dva gola i imale su napad da susret dovedu u potpunu neizvjesnost.

Ali, nisu uspjele ponoviti podvig od prije godinu kada su s Grudama u Tuzli odigrale neriješeno, što je jedini susret u posljednje tri i po godine koju akuelne prvakinje nisu riješile u svoju korist.

Večerašnjom pobjedom, u kojoj je najboljom igračicom susreta proglašena Amanda Marić, ekipa trenerice Zlate Zubac upisala je 89 pobjedu u 90 utakmica što je kuriozitet nezabilježen u ovom sportu.

U ekipi Jedinstva Admira Zvekić postigla je dvanaest, Neira Midžić sedam, a Marijana Sorak tri gola.

U sastavu iz Gruda Nikolina Čutura postigla je deset, Amanda Marić devet, a Andrea Prusina četiri gola, dok je vratarka Anđela Milas upisala dvanaest odbrana.

Na vrh