Sport

Rukometaši Slobode sutra dočekuju ekipu Vogošće

Rukometni klub „Sloboda“ danas je održao press konferenciju pred sutrašnju utakmicu sa Rukometnim klubom „Vogošća“.

Utakmica šestog kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine igra se sutra, 19. oktobra, u 17 sati. Na press konferenciji medijima su se obratili trener naše ekipe Siniša Markota i rukometaš Anes Bečić.

 Na sutrašnji susret protiv ekipe Vogošće se najprije osvrnuo trener Markota.

„Sutra nas očekuje utakmica protiv ekipe Vogošće, ekipe koja se trenutno nalazi u vrhu bosanskohercegovačkog rukometa. To je ekipa koja je jedina lani odnijela dva boda iz Mejdana, tako da nas čeka jedna jako, jako zahtjevna utakmica. Nažalost, naše nesreće sa ozljedama se i dalje nastavljaju, i dalje nismo u kompletnom sastavu. Međutim, ako se želimo boriti za sam vrh bosanskohercegovačkog rukometa, jednostavno više nemamo pravo na kiks. Nadam se da su igrači toga svjesni, da će skupiti glave i da će se sutra „bacati na glavu“. Budući da nismo u najboljem stanju, ovom prilikom bih pozvao publiku da dođe u što većem broju i da nam da podršku jer će nam njihova podrška sutra puno značiti. Ekipa Vogošća ima samo jedan poraz do sada, kao što znate igraju jedan jako lijep i atraktivan rukomet i bit će nam sutra veoma težak protivnik“.

Naposljetku, trener Siniša Markota je još jednom pozvao navijače da dođu podržati ekipu, ističući da je podrška navijača od velikog značaja u sutrašnjem susretu.

„Mislim da sutra moramo stvarno pokazati igru kakva nas je krasila prošle sezone i nadam se da ćemo uz mnogobrojnu publiku doći do željenog cilja, a to je pobjeda“, zaključio je Markota.

Na predstojeću utakmicu Crveno-crnih osvrnuo se i Anes Bečić.

„Mislim da je ekipa Vogošće puno kvalitetnija u odnosu na prošlu godinu. S obzirom na to da je prošle godine naš jedini poraz u Mejdanu bio od ekipe Vogošće, mislim da sutra u utakmicu moramo ući puno ozbiljnije i da moramo odigrati puno bolje nego u Ljubuškom. Nadam se da će svaki igrač, počevši od mene pa do najmlađeg i najstarijeg dati svoj maksimum, što na klupi bodreći nas, što na terenu i da ćemo zacrtani cilj, tojest pobjedu“, kazao je Bečić.

Još jednom napominjemo da se utakmica protiv ekipe Rukometnog kluba „Vogošća“ igra sutra u Mejdanu od 17 sati.

Na vrh