Aktuelno

Rudarima ‘Kreke’ isplaćene plaće, privremeno stavili van snage odluku o štrajku

Sindikalni odbor Sindikalne organizacije ZD Rudnici uglja „Kreka“ u Tuzli i Štrajkački odbor na današnjoj sjednici su privremeno stavili van snage odluku o održavanju štrajka.

Naime, poslodavac je danas u toku održavanja štrajka postupio u skladu sa Kolektivnim ugovorom o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti rudarstva u Federaciji BiH, odnosno izvršio uplatu plaće i ostalih naknada na plaću za sve uposlene u Rudniku uglja „Kreka“ u Tuzli.

Sindikalna organizacija Rudnika uglja „Kreka“ u Tuzli u saopćenju za javnost navodi da će do 15. aprila ove godine pratiti realizaciju ostalih zahtjeva koji su dostavljeni Vladi Federacije BiH, JP “Elektroprivreda BiH” d.d. Sarajevo, te putem medija predstavljeni bh. javnosti.

– Ukoliko ne dođe do realizacije zahtjeva, Sindikalna organizacija Rudnika uglja “Kreka” u Tuzli će 16. aprila ove  godine opet aktivirati odluku o organizovanju štrajka u svim radilištima koja djeluju u sastavu Sindikalne organizacije Rudnika uglja „Kreka“ u Tuzli – navodi se u saopćenju.

Na vrh