Tuzla

Rotary Club Tuzla i Eko Život d.o.o. Tuzla uspješno okončali projekt – “Edukacija mladih o zaštiti okoliša i životne sredine”

Juče je u amfiteatru Katoličkog školskog centra upriličeno svečano uručenje nagrada najuspješnijim školama TK koje su učestvovale na konkursu za najbolji projektni prijedlog u okviru projekta “Edukacija mladih o zaštiti okoliša i životne sredine”.

Ovaj projekat provodi Rotary klub Tuzla u saradnju sa “d.o.o. EKO ŽIVOT” Tuzla, CRP Tuzla, a uz saglasnost  Pedagoškog zavoda TK.

Na konkursu je učestvovalo sedam škola (Opća gimnazija Katolički školski centar “Sveti Franjo” Tuzla, Gimnazija “Ismet Mujezinović” Tuzla, Ekonomska škola Tuzla, MSŠC Gračanica, MSŠC Čelić, JU Mješovita srednja saobraćajna škola Tuzla, JU Mješovita srednja škola Sapna)  sa ukupno jedanaest projekata.

 

Srednjoškolci su imali priliku da ponude projektni prijedlog na jednu od  sljedećih tema:

1.    Kako smeće i plastični otpad u našem okruženju pretvoriti u zelene površine

2.    Dajmo doprinos očuvanju naše Planete

3.    Sunce-izvor čiste i zdrave energije

4.    Recikliraj-profitiraj

5.    Drvo zasadi, dvorište uljepšaj za čisti zrak.

 

Stručni žiri sastavljen od predstavnika  Rotary kluba Tuzla i operatera d.o.o. Eko život Tuzla je u uži izbor izabrao tri projektna prijedloga, od kojih je

“Pošumljavanje Panonskih jezera” Tuzla – KŠC “Sveti Franjo” osvojio prvo mjesto

 

„ Drvo zasadi, dvorište uljepšaj za čisti zrak & Sunce-izvor čiste i zdrave energije” – JU Mješovite srednje saobraćajne škole Tuzla osvojio drugo mjesto

 

“Otpad uklonimo, školi park poklonimo” –  JU Mješovite srednje škole Sapna osvojio treće mjesto.

 

Ova tri projekta će biti i realizovana uz pomoć Rotari Club Tuzla i našeg partnera  “d.o.o. Eko život Tuzla”.

Sve škole učesnice dobile su certifikat za učešće.

Rotary klub Tuzla planira nastaviti sa ekološkim projektima i u kojima će fokus biti na edukaciji mladih i na podizanju svijesti o zaštiti životne sredine. 


Komentari

Na vrh