Sport

RK Jedinstvo – PAOK je prošlost, na redu je Ilidža

Utakmica protiv PAOK-a i sjajna pobjeda Jedinstva AtlasRelaxa već je prošlost, a sada se okrećemo domaćem prvenstvu. Predstoje nam četiri teška susreta u domaćem prvenstvu u samo deset dana, od kojih i dva najudaljenija putovanja, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare čelnika tuzlanskog ženskog rukometnog kluba.

Član Upravnog odbora Jedinstva Ahmet Srabović kaže da pobjeda protiv Grkinja u Challenge kupu, prva nekog ženskog tima iz BiH u evropskim takmičenjima unazad četiri godine, predstavlja vjetar u leđa klupskoj upravi.

– Žalosno je što jedan od najboljih sportskih kolektiva u gradu kakav je Tuzla nailazi na skoro nepremostive finansijske probleme. Nadam se da će ubuduće više privrednika naći interes da ulaže u ženski rukomet – kazao je Srabović, koji je danas igračice nagradio za pobjedu sa dodatnih 1.000 maraka koje će one međusobno podijeliti.

Potpredsjednik kluba Zvjezdan Karadžin podsjetio je da godišnji budžet PAOK-a iznosi 150.000 eura, što je suma za vrtoglavicu ljudima iz Jedinstva AtlasRelaxa.

– Ne smijem ni da pomislim šta bi bilo da smo eliminisali PAOK i prošli u naredni krug Challenge kupa, jer smo gotovo sve finansijske rezerve potrošili na ovu utakmicu – izvijestio je Karadžin.

Sportski direktor Elmir Grabčanović istaknuo je da je klub zbog pobjede protiv PAOK-a dobio mnoštvo čestitki i poruka s najljepšim željama, a da jedino čestitka nije došla iz Rukometnog saveza BiH.

Zahvalio je tuzlanskoj publici i navijačkoj skupini “Fukare” na velikoj podršci i sjajnoj atmosferi u Mejdanu.

– Vrijeme slave je prošlo, predstoje nam četiri teške utakmice, s Ilidžom i Izviđačem CO u Tuzli, te protiv Gruda i Bihaća u gostima. Srećom, sve su igračice spremne i bez potcjenjivanja sutra idemo po pobjedu protiv opasne Ilidže. Koristit ćemo sve igračice kako bismo bili što spremniji za subotnji derbi protiv Gruda – rekao je Grabčanović.

Izrazio je zadovoljstvo što su protiv PAOK-a „sazrele“ Ivana Sikimić i Ivana Rajković, te će ubuduće njih više forsirati na utakmicama.

Sjajna Dejana Kulić rekla je da se protiv Ilidže ne smiju opustiti, niti potcijeniti protivnice.

– Iako smo favoriti, ne smijemo se opustiti. Igrat ćemo rasterećeno, ali borbeno i vjerujem da ćemo upisati nova tri boda – kazala je Kulić.

Utakmica Jedinstvo AtlasRelax – Ilidža igra se sutra od 18.30 sati.

Na vrh