Sport

Rekordan broj ekipa na turniru rukometnih veterana u Tuzli

Šesnaest ekipa iz šest država u muškoj, a sedam ekipa iz tri države u ženskoj konkurenciji sudjelovat će na 3. međunarodnom turniru „Rukomet na zrnu soli“, u Tuzli od 22. do 24. juna, saopćeno je iz UG „Veterani RK Sloboda“, organizatora te tradicionalne sportske manifestacije.

Prema riječima Damir Cipurkovića, potpredsjednika Udruženja, za turnir su se prijavili: Nova Gradiška i „Nexe“ Našice (Hrvatska), Dobava (Slovenija), Skezilabda (Rumunija), „Mladi veterani“ Prilep, Kumanovo i Veterani reprezentacije (Makedonija), Sombor, „Stara škola“ Subotica i BASK Beograd (Srbija), te „Borac“ Travnik, Goražde, „Sloga“ G. Vakuf, „Konjuh“ Živinice i „Sloboda“ I i II Tuzla (BiH).

– Bit će to najmasoviji turnir veterana do sada i jedva čekamo da se okupimo i počnemo lijepo sportsko druženje, ali i da pokažemo da su veterani još u snazi i da itekako dobro igraju – izjavio je Cipurković Feni.

U konkurenciji rukometnih veteranki prijavljeno je sedam ekipa: „Ravangrad“ Sombor, NS „Veteranke“ Novi Sad, Šabac i „Srem“ Sremska Mitrovica (Srbija), Gevgelija (Makedonija), te „Jedinstvo“ Brčko i „Jedinstvo“ Tuzla (BiH).

Prva dva dana turnira su razigravanja po grupama, dok su susreti za plasman, medalje i trofeje na rasporedu 24. juna.

Na vrh