Sport

Razija Mujanović iznijela “prljavi veš” iz KSBiH i teško optužila Amera Čolana

Team menadžerica ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Razija Mujanović uputila je izvještaj Upravnom odboru Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, a o svemu je obavijestila i javnost putem društvenih mreža.

 

U izvještaju, koji kompletan možete pročitati u linku FB stranice Razije Mujanović, ona je navela brojne probleme i opstrukcije sa kojima se suočavala i ona i reprezentacija, te je uputila i niz kritika i optužbi na račun generalnog sekretara KSBiH Amera Čolana.

– S obzirom na to da se već dugo špekuliše i komentariše da je “nešto truhlo u državi Danskoj” (čitaj – KSBiH), a moj poslani izvještaj Upravnom odboru je procurio u javnost putem pojedinih portala i izvora, osjećam dužnost da sa vama podijelim isti.

Iako se nisam htjela oglašavati pred utakmice, smatram da je pravedno da to pročitate na mojoj stranici, a ne kroz druge medije. Ipak ste vi tražili da budem u Savezu i vama to dugujem. I moje strpljenje ima granice. Zbog budućnosti košarke u Bosni i Hercegovini i generacija koje dolaze – napisala je Mujanović na svojoj Facebook stranici.

Naši problemi počinju nakon Eurobasketa

Na početku izvještaja ističe da su joj motivacija da uđe u KSBiH bile talentovane djevojke kojima je uvijek falilo malo da naprave rezultat.

– Naši problemi počinju nakon Eurobasketa. Nešto se čudno počinje dešavati s našim generalnim sekretarom Čolanom, s njegovim ponašanjem i odnosom prema nama. Pred utakmicu s Belgijom suočavamo se s neispunjenim obećanjima.

Kancelarija Saveza ni nakon pet mjeseci nije isplatila zaslužene nagrade za ogroman uspjeh na Evropskom prvenstvu koje su napravile naše djevojke. Djevojke su se osjetila izdane, potcijenjene i degradirane te nisu osjetile poštovanje i htjele su da bojkotuju utakmicu protiv Belgije i sve iznesu u javnost – navela je Mujanović.

Dodaje da su selektor Lojo i ona ipak uspjeli s Dubravkom Barbarićem osigurati 20.000 KM koje su podijelili igračicama kao nagradu.

U Australiju putuje 13 igračica i “čak 12 dodatnih osoba”

Problemi su se nastavili nakon historijskog plasmana na SP, jer Savez nije imao novac za pripreme pa su morali improvizirati, a došao je u pitanje i odlazak na SP zbog nedostatka novca na računima Saveza.

A onda novi šok na SP-u u Australiji.

– Da stvar bude kontradiktorna, u Australiju putuje 13 igračica i čak 12 dodatnih osoba! Imali smo nekoliko osoba koje su povedene iz zaista ne znam kojeg razloga. U Australiji se susrećemo s bahatim ponašanjem našeg sekretara koji pokušava da određuje ko će sjediti na klupi, često koristi psovke koje su čule i djevojke, dogovara večere s dijasporom bez konsultacija s nama i u terminu koje on odredi.

 

Posebno me sram bilo njegovog odijevanja. Umjesto da bude ogledalo države i na svaku utakmicu dođe u odijelu, on je na utakmice dolazio u šorcu i papučama. Mene je najiskrenije bilo sramota! – istakla je Mujanović uz konstataciju da je Čolan prema njoj vršio “neviđenu torturu”.

Istakla je i da je Čolan htio da kroji spiskove reprezentacije. Otkrila je i kako sekretar Čolan nije odobrio uplatu 3.000 švicarskih franaka koliko je koštala taksa da se izda licenca novoj igračici Jovani Mandić te još brojne druge probleme u kojima je glavnu ulogu uglavnom imao Čolan.

 

Na vrh