BiH

Ratni zločinac Šešelj se obrušio na Komšića: Muslimanska sluga, Hrvati nisu zastupljeni

Ratni zločinac Vojislav Šešelj gostujući u emisiji Novo Jutro Pink televizije kazao je da je „Schmidt na udaru muslimana“, pri tome izvrijeđavši člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

“Vidite šta se sada tamo dešava. Sad je Schmidt na udaru muslimana, koji je pokušao da promjeni Izborni zakon, ali su onda muslimani digli veliku dreku“, kazao je zločinac Šešelj.

„Šta je suština te promjene, samo jedna stvar, da se Hrvatima omogući da oni sami biraju svog predstavnika u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine. Srbi biraju svoga u okviru Republike Srpske, muslimani biraju svoga u okviru Federacije, i muslimani biraju Hrvata koji će bira tamo“, rekao je.

Istakao je da je Komšić muslimanska sluga.

„Ko je ovaj Komšić? Najobičnija muslimanska sluga, potrčko i njegov savjetnik Čedomir Jovanović. Možete misliti kakav je to karakter kada uzima Čedu Jovanovića za savjetnika. Još je samo trebao da uzme i Nenada Čanka pa da mu kompletan bude savjetnički tim“, poručio je zločinac Šešelj.

 

„On je muslimanski predstavnik, ne zastupa interese Hrvata. Ja ovdje moram biti objektivan. Ne mogu da govorim, e baš lijepo Hrvatima ne daju da budu zastupljeni u Predsjedništvu, ne daju im da budu zastupljeni u praktično glavnom organu vlasti, ali hoću da budem pravedan i pravičan, jer dejtonski sporazum podrazumijeva da tri predstavnika u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, budu autentični predstavnici tri konstitutivna naroda, i zato im to treba omogućiti“, zaključio je.

Naravno, nekadašnji učitelj predsjednika Srbije Aleksandara Vučića, a danas njegov povremeni megafon, ispušta iz vida činjenicu da predmet izmjena Izbornog zakona BiH koje pokušao nametnuti Visoki predstavnik Christian Schmidt se uopće ne tiče izbora članova Predsjedništva BiH, pa samim time ni Komšića, nego se tiče izbora delegata u Dom naroda Parlamenta FBiH piše Patria

Komentari
Na vrh