BiH

RASVJETLJENA SMRT STARICE NA ILIDŽI: Amina joj u kafu sipala narkotike usljed čega joj je stalo srce

Na tijelu nije bilo tragova nasilja, a obdukcija je pokazala da je umrla usljed zatajenja srca. Odmah se posumnjalo da je Omeragić drogirala staricu kako bi je opljačkala.

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Amine Omeragić zbog krivičnih djela razbojništvo i prouzrokovanje smrti iz nehata.

Kako je potvrđeno iz Tužilaštva KS, ona se tereti da je 7. novembra 2016. godine u popodnevnim satima došla do stana u vlasništvu 85-godišnje Maide Gogalija u ulici Edhema Eke Džubura u ilidžanskom naselju Pejton.

Lažno se predstavljajući da je poznaje ušla je u stan oštećene koja joj je napravila kafu, u koju je Amina krišom stavila neutvrđenu količinu lijeka Klozapin (jaki antipsihotik koji se koristi za liječenje shizofrenije) od kojeg je nesretna starica nedugo potom umrla.

Amina je zatim iz stana uzela dva zlatna prstena, jedan zlatni lančić i oko 200 KM.

“U optužnici je postupajući tužilac predložio sudu produženje pritvora optuženoj. Za glavni pretres postupajući tužilac predložio je sudu saslušanje deset svjedoka, potom, šest vještaka i izvođenje više od 30 materijalnih dokaza”, naveli su iz Tužilaštva KS.

Faktor je i ranije u više navrata pisao o ovom slučaju, a koji je otkriven kada su stanari zgrade u naselju Pejton 8. novembra navečer u hodniku stana njihove 85-godišnje komšinice u besvjesnom stanju pronašli njima nepoznatu ženu, dok su Maidu pronašli mrtvu u susjednoj prostoriji.

Kasnije se ispostavilo da se radilo o pljački, a da je nepoznata žena u Maidinom hodniku tada 49-godišnja Amina Omeragić. U Amininoj torbi pronađeni su novac i zlato koje je prethodno pokrala od starice.

Na tijelu nije bilo tragova nasilja, a obdukcija je pokazala da je umrla usljed zatajenja srca. Odmah se posumnjalo da je Omeragić drogirala staricu kako bi je opljačkala.

Dodatnu sumnju na cijeli slučaj bacilo je i to što je za Omeragić i srbijansko pravosuđe 2013. godine raspisivalo potragu zbog razbojništva.

Na vrh