Raste broj članova Grupacije ugostitelja TK

08.04.2021. 


Nedavno je u Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla pri Udruženju za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam formirana Grupacija ugostitelja TK. Nagomilani problemi u oblasti ugostiteljstva zahtijevaju što hitnije rješenje pa se grupa ugostitelja organizovala i putem Komore želi brži i kvalitetniji kontakt sa Vladom Tuzlanskog kantona kako bi zajednički djelovali i došli do najboljih rješenja. Već na prvom sastanku formirani su zahtjevi koji su i upućeni Vladi Tuzlanskog kantona, Ministarstvu za trgovinu, turizam i saobraćaj i Ministarstvu za finansije Tuzlanskog kantona.

 

Očekivanja su velika, najave su brzog odgovora i pokušaju iznalaženja najboljih, trenutno mogućih, rješenja za prevazilaženje problema u oblasti ugostiteljstva. Informaciju o formiranju Grupacije, Odbora i rukovodstva, prenijeli su brojni mediji u Bosni i Hercegovini. “Mi smo zaista pozitivno iznenađeni reakcijom medija u cijeloj zemlji. Odmah po formiranju Grupacije brojni pozivi iz brojnih televizija, radio stanica, portala.

 

Prenijeli smo naša ciljeve, naše zahtjeve, način organizacije. Imalo je to odjeka i u krugu ugostitelja na području Tuzlanskog kantona i svakodnevno nam iz Komore javljaju da bilježimo porast članstva. Privredni subjekti registrovani za oblast ugostiteljstva su prepoznali značaj udruživanja, zajedničkog djelovanja i svjesni su da samo omasovljavanjem Grupacije, zajedničkom borbom možemo doći do jedinstvenog cilja, bolji uslova poslovanja. Sve to znači i temelj za opstanak ugostiteljske djelatnosti. Pozivam ovom prilikom sve one ugostitelje koji nisu do sada pristupili Grupaciji, da nađu vremena, jave se ili nama u rukovodstvu Grupacije ili u Komoru, popune izjavu o pristupanju u članstvo i budu dio jedne složne i nadamo se uskoro jako velike, brojne ekipe koja će učiniti sve kako bi se izbjegao neželjeni scenario.

 

Ne želimo zatvaranje objekata, otpuštanje radnika, prijavljivanje na Zavod za zapošljavanje. Želimo da radimo, da plaćamo svoje obaveze i želimo da nam vlasti u tome pomognu. Zato je važno da nas je što više u Grupaciji”, poziv i poruka je Edina Omerovića predsjednika Grupacije ugostitelja TK. Svi zainteresovani za učlanjenje u Grupaciju, mogu se javiti ili doći u Komoru, na web stranici Komore preuzeti Izjavu i za sve ostale informacije se obratiti na: 035/369-562, 061/164-311 ili putem maila dino@kpktz.ba.

 

Sekretar Udruženja za trgovinu                                                              Predsjednik Grupacije
ugostiteljstvo i turizam                                                                                            ugostitelja TK

 

Dino Kalesić                                                                                                            Edin Omerović

 BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!