News

Rasplesana zimska čarolija uskoro u Tuzli

Pod pokroviteljstvom Grada Tuzle, Centar za ples i rekreaciju od septembra mjeseca besplatno podučava plesu učenike deset osnovnih škola sa područja Tuzle.

Sve do 21. Decembra mladi polaznici obuke učit će nove plesne korake kako bi tog datuma pokazali ono što su naučili. Desit će se takmičenje gdje će najbolja škola biti nagrađena vrijednom nagradom.

Sveukupni cilj projekta „Plesom do pravilnog razvoja“ je podići svijest mladima, njihovim porodicama da se kroz kreativne plesno-sportske programe i sadržaje može izuzetno doprinijeti zdravom razvoju djeteta što će se u konačnici odraziti i na njegov kvalitetniji dalji život.” – kaže Senad Softić, predsjednik Centra za ples i rekreaciju.

Tri mjeseca, dva puta sedmično, osnovci su učili kako se pleše disco, macarena, valcer i cha cha cha. Ono što su naučili pokazat će na takmičenju, 21.12.2019. u Univerzitetskoj dvorani.

Odlično su se snašli. Zaista je na svakom treningu vladalo dobro raspoloženje, rasplesana ekipa je jako brzo usvajala nove korake i naši treneri su zadovoljni postignutim rezultatima. Ako smo uspjeli učiniti da 300 učenika nižih razreda, koliko je obuhvaćeno ovim projektom, podstaknemo na bavljene fizičkom aktivnošću, uživanju u plesu i time da jedva čekaju idući trening, mislim da je poenta pogođena.” – kaže Azra Bajraktarević, PR CPR-a.

20191030_115109

Zlatni spozor je M-Bike čiji vrijedan bicikl će osvojiti pobjednička škola. Međutim, Centar za ples i rekreaciju vrijedno radi na potražnji sponzora kako bi nagradili i ostalu dječicu koja su uspješno savladala tromjesečnu obuku.

Škole koje su se spremno uključile u projekat su OŠ „Brčanska Malta“, OŠ „Centar“, OŠ KŠC „Sveti Franjo“, OŠ „Mejdan“, OŠ „Miladije“ sa područnom OŠ „Solana“, OŠ „Novi Grad“, OŠ „Pazar“, OŠ „Sjenjak“, OŠ „Slavinovići“ i OŠ „Solina“.

Uskoro ćemo znati koji đaci su ipak najrasplesaniji od svih.

Na vrh