Tuzlanski kanton

Radnici u zdravstvu odlažu Generalni štrajk za 10 dana

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Obavještavamo građane Tuzlanskog kantona da su radnici u zdravstvu, u interesu svojih pacijenata na svojim organima dana 18.09.2022.godine , donijeli Odluku o odlaganju početka Generalnog štrajka za narednih 10 dana. Građani će u tom periodu imati zdravstvene usluge u punom kapacitetu , koje će pružati radnici u zdravstvu kako ne bi ispaštali oni koji plaćaju zdravstvenu zaštitu a nisu krivi za ovo stanje.

Vladu Tuzlanskog kantona pozivamo da do 21.09.2022.godine ( Srijeda ) dostavi stav Vlade Tuzlanskog kantona ( isključivo po zahtjevu sindikata broj:KS/1/22 od 11.05.2022.godine ) i istovremeno pozivamo Vladu TK-a da održimo sastanak istog dana u vrijeme i na mjestu koje Vlada TK-a odredi.

Ovlašteni predstavnici sindikata su poznati , a od Vlade TK-a tražimo da imenuje kompentente predstavnike predvođene Premijerom TK-a. U isto vrijeme pozivamo predstavnike Vlade TK-a da se napravi televizijsko sučeljavanje predstavnika Vlade TK-a i predstavnika sindikata , s obzirom na različite stavove i različito iznošenje činjeničnog stanja koje se u posljednje dane plasira u medijima.

Radnici zaposleni u zdravstvu će svoja prava ukoliko ne dođe do dogovora ostvariti sindikalnom borbom ne isljučujući ni Generalni štrajk najavljen za 29.09.2022.godine.

NEZAVISNI SINDIKAT ZDRAVSTVA TK-a

 

SINDIKAT DOKTORA MEDICINE I STOMATOLOGIJE TK-A


Komentari
Na vrh