Aktuelno

Radio TK: Nova oprema za bolju pokrivenost i kvalitetniji signal u Sjevero-istočnoj Bosni

Radio Tuzlanskog kantona s početkom 2020. godine odašilja nove savremene signale emitivanja radijskog programa i započinje novi period svog razvoja u skladu sa najnovijim trendovima i tehnološkim dostignućima.

Naime, danas 27.01.2020. godine, zvanično je počelo emitovanje programa Radija Tuzlanskog kantona putem nove studijske, režijske i emisione opreme, iz potpuno obnovljenih po svim svjetskim i profesionalnim standardima uređenih studijskih i režijskih prostorija.

Radio Tuzlanskog kantona ovim postaje jedna od najmodernijih i najbolje opremljenijih radijskih stanica u regionu. Kvalitet radijskog signala je znatno poboljšan i ujednačen na svim prostirima na kojima se prostire. Ujedno je povećan i njegov domet, kao i pokrivenost cijelog prostora Sjevero-istočne Bosne.

U realizaciju ovog projekta, ‘Potpune rekonstrukcije Radija Tuzlanskog kantona’ u koju se ušlo sredinom 2018. godine, uloženo je više od 100.000 KM. Svesrdnu podršku ovom projektu pružilo je Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica Federacije Bosne i Hercegovine i ministar Edin Ramić.

Projekat ”Razvoj infrastrukture RTVTK” Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica Federacije Bosne i Hercegovine kroz dvije faze razvoja, podržalo je sa 83.000 KM. Radio-televizija Tuzlanskog kantona u navedenom projektu je učestvovala sa definisanih 17 % predviđenih sredstava, da bi na kraju radi što kvalitetnije realizacije i postizanja boljih rezultata ulaganja u dodatnu opremu uložila još 7.000 KM.

 

DSC0011

Obnovljene radijske prostorije i novu opremu simboličnim zajedničkim presjecanjem vrpce u rad su pustili: Kasim Softić, direktor Radio-televizije Tuzlanskog kantona, Denijal Tulumović, Premijer Tuzlanskog kantona i Edin Ramić, Ministar raseljenih osoba i izbjeglica Federacije Bosne i Hercegovine.

Premijer TK Denijal Tulumović, ovom prilikom se zahvalio Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica Federacije Bosne i Hercegovine i Ministru Ramiću, kao i uposlenicima Radio-televizije Tuzlanskog kantona koji i ovim aktivnostima i projektima nastoje kvalitet života povratnika učiniti kvalitetnijim i informacije koje ih zanimaju učiniti im dostupnijim.

Projekat je realiziran u okviru Javnog poziva Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica Federacije Bosne i Hercegovine ”Izgradnja i sanacija infrastrukturnih i drugih objekata od značaja za širu društvenu zajednicu u mjestima povratka na prostoru Bosne i Hercegovine u periodu 2018. i 2019. godine” čija je ukupna vrijednost iznosila 100.043,60 KM.

Na objavljeni tender najbolju ponudu za nabavku i instaliranje navedene opreme dale su firme AVC Sarajevo i INGEL Tuzla.

Na vrh