Tuzla

Prvi BH Hackathon kroz Think tank za mlade počinje ove srijede u Tuzli

Prvi BH digitalni Think tank u tehničkoj organizaciji BH sedmica inženjerstva i Univerziteta u Tuzli u potpunosti je posvećen obrazovanju za 21. vijek i kroz ovaj događaj ponudit će smjernice razvoja kampusa UNTZ-a na način kako to vide mladi ljudi iz cijele BiH.

 

Zadatak za 22 prijavljene ekipe je osmisliti inovativne sadržaje kampusa te, otvoriti i dati rješenja za široki raspon tema koje se tiču mladih i obrazovanja savremenog doba.

Od edukativnih primjena novih tehnologija, povezivanja akademske zajednice, energetske efikasnosti, zdravlja okoliša, smještaja za studente do osnaživanja mladih kroz umjetnost i inovacije.

 

Hackathon počinje u srijedu spletom uvodnih tema, 14. decembra u Narodnom pozorištu Tuzla od 10 h, koje prezentuju izazove i aktuelna inženjerska rješenja. Timovi koji se plasiraju u finale, njih deset, u četvrtak 15. decembra prezentuju svoje prijedloge i programe dok će žiri nagraditi tri najuspješnije ekipe sa novčanim nagradama. Pobjednički tim osvaja i specijalnu nagradu u vidu podizanja UNTZ zastave čime se simbolično otvara aktivnost izgradnje pametnog kampusa za 21. stoljeće.

 

Pozivamo vas da nam se pridružite tokom ovog događaja koji je otvoren za javnost i pružite podršku mladim studentima i studenticama u njihovim inženjerskim poduhvatima i promišljanjima.

 

Na vrh